top of page

Slik gjør du

Smelt smøret på medium varme i en liten kjele. Smøret skal bli nøttebrunt. Det tar ca. 30 - 45 minutter på lav/medium varme. Hell smøret over i en skål. La smøret stå på kjøkkenbenken frem til det stivner, eller sett i kjøleskapet til det stivner. Det viktigste er at smøret er romtemperert når det skal brukes.

1.

Pisk det brune smøret i en kjøkkenmaskin til det blir luftig og glatt. Tilsett brunt og hvitt sukker og pisk i ca. 5 minutter. Husk å skrap ned kantene og i bunnen av bakebollen.

2.

Pisk deretter inn ett og ett egg. Pisk til alt er blandet godt sammen. Rør inn vaniljeekstrakt.

3.

Tilsett hvetemel og natron litt etter litt. Når melet nesten er blandet inn tilsetter du påskeeggene/sjokoladen. Rør til det akkurat er blandet sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 20 minutter.

4.

På et bakebrett former du 6 cookies med en spiseskje eller en isskje. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter. De skal være sprø i kantene og myk i midten.

5.

Cookies med brunet smør og påskeegg

Cookies er alltid godt, men har du prøvd med brunet smør? Det gir kjeksen er så mye bedre smak!

#Enkel #Dessert #Snacks

Enkel

Vanskelighetsgrad

50 min

Aktiv

3 t

Passiv

3 t 50 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

280 g Meierismør

340 g Hvetemel

1.5 teskje Natron

220 g Brunt sukker

160 g Hvitt sukker

2 stk Egg

2.5 teskje Vaniljeekstrakt

300 g Påskeegg, mini

8 posjoner

bottom of page