top of page

Slik gjør du

Finhakk løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri. Kutt pancetta i terninger. Del kjøttstykket i mindre biter. Salt kjøttet.

1.

Varm opp olivenolje i en jerngryte/gryte som tåler å stå i stekeovnen. Brun kjøttet (bibringen) på medium-høy varme. Når begge sidene har fått en gyllen farge tar du det ut av gryten. Sett til side.

2.

I den samme gryten steker du pancetta til den får en gyllen farge. Tilsett så grønnsakene. Stek i 10 minutter.

3.

Tilsett tomatpuré. Rør godt om slik at alle grønnsakene er dekket av tomatpuré. Stek i et par minutter før du rører inn rødvinen. Tilsett så hakkede tomater og kok opp. La det putre i 15 minutter. Sett stekeovnen på 160 grader.

4.

Legg kjøttet tilbake i gryten. Sett på lokket og sett inn i stekeovnen. La tomatsausen og kjøttet koke i 2 - 2.5 time. Ta gryten ut av stekeovnen og avkjøl. Ha kjøttet over i en annen skål. Med to gafler river du kjøttet fra hverandre. Legg kjøttet tilbake i tomatsausen og rør godt om. Ha i litt revet parmesan. Sett kjøttblandingen i kjøleskapet i 2 dager.

5.

Ostesausen lages dagen etter. Smelt smøret i en liten kjele. Smøret skal brunes. Det skal få en nøttebrunt farge. Tilsett så litt og litt av melet. Rør godt hele tiden. Hell i litt og litt av melken. Ha i pepper og muskatnøtt. Kok opp sausen og rør godt underveis. Når sausen har tyknet trekker du gryten av platen. Rør inn revet ost. Avkjøl sausen, sett på lokk og sett i kjøleskapet i 1 dag.

6.

Dagen etter ostesausen er laget setter du sammen lasagnen. Smør en ildfast form. Begynn med kjøttsausen, ha så over ostesaus og lasagneplater. Fortsett slik til du ikke har mer kjøttsaus igjen. Det siste laget skal bestå av lasagneplater og ostesaus. Sett i kjøleskapet i 1 døgn.

7.

Ta lasagnen ut av kjøleskapet ca. 1 time før den skal stekes. Ha over ønsket mengde med revet ost. Stek midt i ovnen på 160 grader i 50 minutter. Strø over grovhakket basilikum og persille. Serveres med en god salat😋

8.

Lasagne

Denne lasagnen tar lang tid å lage, men det er så verdt det! Den blir bare bedre jo lengre tid man bruker😋

#Enkel #Hovedrett #Kjøtt

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

1.5 kilo Oksekjøtt (f. Eks bibringe)

150 g Pancetta

3 spiseskje Olivenolje

1 stk Løk

2 stk Gulrot

2 bunt Stangselleri

4 fedd Hvitløk

2 spiseskje Tomatpuré

4.5 dl Rødvin

800 g Hakkede tomater

1 teskje Salt

70 g Smør

65 g Hvetemel

7 dl Melk

0.5 teskje Pepper

0.5 teskje Muskatnøtt

30 g Parmesan, revet

70 g Mozarella, revet

Lasagneplater etter smak

Revet ost etter smak

6 posjoner

bottom of page