top of page
Slik gjør du
Ha tørrgjær, sukker og medium varmt vann i en liten bolle. Rør rundt og ta plastfolie på toppen. La stå i ca. 10 minutter. Gjæren vil aktiveres og det vil bli skummete på toppen.
1.
Mål opp de tørre ingrediensen og bland godt sammen. Mål opp yoghurt og bland sammen med melet. Nå vil du få en litt "sand konsistens" på deigen.
2.
Varm opp melken og tilsett melken og gjærstarteren og oljen til melet. Bland godt sammen og elt deigen i ca 5 minutter så du får en glatt og smidig deig.
3.
Finn frem en kjele og smelt smør. Tilsett godt med knust hvitløk og smelt på lav varme. La stå på lav varme til brødene er ferdig. Da får smøret en veldig god smak av hvitløk.
4.
Legg deigen i en bolle smurt med litt olje og dekk med plast. La heve i 1 time.
5.
Del opp i 8 like deigemner og rull som boller. Bruk en kjevle og lag avlange brød som på bildet. Jeg synes det er godt å kjevle inn litt koriander i noen av brødene.
6.
Stek i en tørr og varm jernpanne. Stek i 3-4 minutter på hver side. Når det begynner å bli bobler i deigen er den klar til å snu rundt for å steke på andre siden. Pensle de ferdige nanbrødene med hvitløkssmør og strø over litt frisk persille eller koriander.
7.
Nanbrød med hvitløkssmør
Det perfekte tilbehøret til det indiske måltidet!
#Enkel #Hovedrett #Indisk #Glutenfri #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 30 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
2 teskje Tørrgjær
1 teskje Sukker
60 gram Vann, varmt
500 gram Hvetemel
2 teskje Salt
1 teskje Bakepulver
185 gram Gresk naturell yoghurt
2 spiseskje Nøytral olje
180 gram Melk, varm
2 fedd Hvitløk
1 bunt Persille eller koriander
100 gram Smør
8 posjoner
bottom of page