top of page

Slik gjør du

Ha tørrgjær, sukker og medium varmt vann i en liten bolle. Rør rundt og ta plastfolie på toppen. La stå i ca. 10 minutter. Gjæren vil aktiveres og det vil bli skummete på toppen.

1.

Mål opp de tørre ingrediensen og bland godt sammen. Mål opp yoghurt og bland sammen med melet. Nå vil du få en litt "sand konsistens" på deigen.

2.

Varm opp melken og tilsett melken og gjærstarteren og oljen til melet. Bland godt sammen og elt deigen i ca 5 minutter så du får en glatt og smidig deig.

3.

Finn frem en kjele og smelt smør. Tilsett godt med knust hvitløk og smelt på lav varme. La stå på lav varme til brødene er ferdig. Da får smøret en veldig god smak av hvitløk.

4.

Legg deigen i en bolle smurt med litt olje og dekk med plast. La heve i 1 time.

5.

Del opp i 8 like deigemner og rull som boller. Bruk en kjevle og lag avlange brød som på bildet. Jeg synes det er godt å kjevle inn litt koriander i noen av brødene.

6.

Stek i en tørr og varm jernpanne. Stek i 3-4 minutter på hver side. Når det begynner å bli bobler i deigen er den klar til å snu rundt for å steke på andre siden. Pensle de ferdige nanbrødene med hvitløkssmør og strø over litt frisk persille eller koriander.

7.

Nanbrød med hvitløkssmør

Det perfekte tilbehøret til det indiske måltidet!

#Enkel #Hovedrett #Indisk #Glutenfri #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 30 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

2 teskje Tørrgjær

1 teskje Sukker

60 gram Vann, varmt

500 gram Hvetemel

2 teskje Salt

1 teskje Bakepulver

185 gram Gresk naturell yoghurt

2 spiseskje Nøytral olje

180 gram Melk, varm

2 fedd Hvitløk

1 bunt Persille eller koriander

100 gram Smør

8 posjoner

bottom of page