top of page

Slik gjør du

Skrap ut innmaten av 11 av pasjonsfruktene i en liten gryte. Varm opp under omrøring til du ser at steinene slipper fruktkjøttet.

1.

Sil blandingen og mål opp 1.5 dl ren pasjonsfruktjuice, uten de sorte steinene.

2.

I den samme kjelen du varmet opp fruktkjøttet blander du sammen pasjonsfruktjuice, eggeplommer og sukker. Varm opp på svak - middels lav varme. Det er viktig å ikke ha for høy varme. Blandingen skal bli tykkere. Den er ferdig når den dekker baksiden av en tresleiv.

3.

Når det har tyknet tar du gryten vekk fra platen og tilsetter den siste pasjonsfrukten (med steinene) og smøret. Rør til smøret har smeltet og du har en glatt røre. Om du ønsker en helt glatt curd uten steiner tar du bare med juicen.

4.

Avkjøl curden i minst 6 timer, gjerne over natten, og ha den i en skål eller glasskrukke. Det er lang holdbarhet på curden når den oppbevares i kjøleskapet.

5.

Pasjonnsfruktcurd

Passer godt i kaker og makroner!

#Middels #Egg #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

12 t

Passiv

13 t

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

12 stykk Pasjonsfrukt

4 stykk Eggeplommer

150 gram Sukker

100 gram Meierismør, romtemperert

8 posjoner

bottom of page