top of page

Slik gjør du

Sett ovnen på 170 grader. Fordel 12 muffinsformer på et muffinsbrett.

1.

Bland melk, sitronsaft og lønnesirup sammen. Sett til side.

2.

Sikt sammen de tørre ingrediensene, sett til side.

3.

Pisk sammen brunt sukker og smør til det er lyst og luftig. Tilsett deretter ett og ett egg. Skrap ned kantene for hvert egg. Rør inn vaniljeekstrakt og pisk i 1 minutt.

4.

Tilsett melkeblandingen og melblandingen vekselvis. Rør til en glatt røre.

5.

Stek i 18 - 20 minutter. Avkjøl på en rist.

6.

For å lage smørkremen smelter du halvparten av smøret (115 gram) i en liten kjele. La smøret brunes i 3 - 4 minutter. Avkjøl smøret til romtemperatur. Pisk sammen resten av ingrediensene til en luftig smørkrem.

7.

Når muffinsene er avkjølt pynter du med smørkremen og eventuelt små pepperkaker.

8.

Pepperkakemuffins

De perfekte muffinsene til juleselskapet!

#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk #Kake #Jul

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

30 min

Passiv

50 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

200 g Hvetemel

0.5 teskje Natron

0.5 teskje Bakepulver

2 teskje Malt ingefær

0.5 teskje Muskatnøtt

1 teskje Kanel

0.3 teskje Malt nellik

100 g Mørk lønnesirup

1 dl Melk

1 spiseskje Sitronsaft

100 g Brunt sukker

110 g Meierismør, romtemperert

2 stk Egg

1 teskje Vaniljeekstrakt

230 g Meierismør, romtemperert

350 g Melis

2 teskje Honning

2 teskje Vaniljeekstrakt

1 teskje Kanel

4 posjoner

bottom of page