top of page
Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader. Fordel 12 muffinsformer på et muffinsbrett.
1.
Bland melk, sitronsaft og lønnesirup sammen. Sett til side.
2.
Sikt sammen de tørre ingrediensene, sett til side.
3.
Pisk sammen brunt sukker og smør til det er lyst og luftig. Tilsett deretter ett og ett egg. Skrap ned kantene for hvert egg. Rør inn vaniljeekstrakt og pisk i 1 minutt.
4.
Tilsett melkeblandingen og melblandingen vekselvis. Rør til en glatt røre.
5.
Stek i 18 - 20 minutter. Avkjøl på en rist.
6.
For å lage smørkremen smelter du halvparten av smøret (115 gram) i en liten kjele. La smøret brunes i 3 - 4 minutter. Avkjøl smøret til romtemperatur. Pisk sammen resten av ingrediensene til en luftig smørkrem.
7.
Når muffinsene er avkjølt pynter du med smørkremen og eventuelt små pepperkaker.
8.
Pepperkakemuffins
De perfekte muffinsene til juleselskapet!
#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk #Kake #Jul
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
30 min
Passiv
50 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
200 g Hvetemel
0.5 teskje Natron
0.5 teskje Bakepulver
2 teskje Malt ingefær
0.5 teskje Muskatnøtt
1 teskje Kanel
0.3 teskje Malt nellik
100 g Mørk lønnesirup
1 dl Melk
1 spiseskje Sitronsaft
100 g Brunt sukker
110 g Meierismør, romtemperert
2 stk Egg
1 teskje Vaniljeekstrakt
230 g Meierismør, romtemperert
350 g Melis
2 teskje Honning
2 teskje Vaniljeekstrakt
1 teskje Kanel
4 posjoner
bottom of page