top of page

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Elt deigen i 15 minutter. Hvis den er veldig løs kan du tilsette litt mer mel.

1.

Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 1 1/2 time, eller til deigen er dobbel størrelse.

2.

Bland sammen de ulike krydderne for å lage pepperkakekrydderet. Sett til side.

3.

Når deigen er ferdig hevet heller du den over på et melet underlag. Deigen skal kjevles til en rektangel på ca. 30x45 cm. Smør det myke smøret over hele deigen. Strø over sukker og ønsket mengde pepperkakekrydder. Rull deigen til en pølse. Del den i 6 - 8 like store biter.

4.

Smør en liten ildfast form og legg snurrene oppi. Dekk formen med plastfolie. Etterhev i 45 minutter.

5.

Stek midt i ovnen på 175 grader i 30 minutter.

6.

Mens bollene steker kan du lage ostekremen. Pisk smøret til det blir lysere og luftig. Tilsett så litt og litt melis. Når all melisen er pisket inn tilsetter du kremost, kanel og kardemomme. Pisk til du får en myk og glatt glasur.

7.

Smør ostekremen over bollene mens de fortsatt er varme. Dersom du ønsker enda mer pepperkakesmak kan du strø over pepperkakesmuler.

8.

Pepperkakesnurrer med ostekrem

Hva med å bytte ut kanelen med pepperkakekrydder? Resultatet blir utrolig julete og godt😋🎄

#Enkel #Dessert #Snacks #Glutenfri #Egg #Melk #Boller #Jul

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

2 t 30 min

Passiv

3 t

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

9 dl Hvetemel

2.5 dl Helmelk, varm

55 g Smeltet smør

1 stk Tørrgjær

2 stk Egg

0.4 teskje Salt

0.5 teskje Kanel

3 spiseskje Kanel

1 spiseskje Malt ingefær

1 spiseskje Kardemomme

1 spiseskje Nellik

90 g Meierismør

90 g Brunt sukker

50 g Sukker

Pepperkakekrydder etter smak

55 g Meierismør, romtemperert

120 g Kremost

2 teskje Vaniljeekstrakt

170 g Melis

0.5 teskje Kanel

0.5 teskje Kardemomme

4 posjoner

bottom of page