top of page

Slik gjør du

Sett ovnen på 170 grader.

1.

Bland sammen sukker og sitronskall i en foodprosessor. Dersom du ikke har en foodprosessor kan du blande det sammen i en pose og kna på posen slik at det blir godt blandet sammen.

2.

I en stor bakebolle blander du sammen hvetemel, natron, bakepulver og salt.

3.

I en medium bolle blander du sammen smeltet smør, egg, melk, sitronsaft, rømme og sukkeret.

4.

Tilsett de våte ingrediensene i bakebollen med hvetemel. Rør sammen til en glatt røre.

5.

Fordel røren i muffinsformer. Fyll formene 3/4 fulle. Stek i 17 minutter på 170 grader.

6.

For å lage smørkremen tilsetter du romtemperert smør, 100 gram melis, vaniljeekstrakt, sitronsaft og salt i en bakebolle. Pisk til du får en luftig krem. I 4 omganger tilsetter du 100 gram melis og 1 ss melk. Husk å skrape bollen mellom hver gang du tilsetter melisen.

7.

Sitronmuffins med smørkrem

Lagde disse fargerike sitronmuffinsene til Pride🌈
Oppskriften gir 12 medium muffins.

#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

20 min

Passiv

35 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

113 gram Hvetemel

200 gram Sukker

2 spiseskje Revet sitronskall

0.4 teskje Natron

1.5 teskje Bakepulver

0.4 teskje Salt

170 gram Smeltet smør

2 stykk Egg

122 gram Rømme

0.5 dl Helmelk

0.5 dl Sitronsaft

227 gram Meierismør

500 gram Melis

4 spiseskje Helmelk

2 spiseskje Sitronsaft

2 teskje Vaniljeekstrakt

0.4 teskje Salt

12 posjoner

bottom of page