top of page

Slik gjør du

Bland sammen lunken melk, tørrgjær og honning. La stå i 5 - 10 minutter.

1.

I mellomtiden tilsetter du hvetemel, kardemomme, egg, smeltet smør og revet sitronskall i en bakebolle. Tilsett så gjærblandingen. Elt deigen i 10 - 15 minutter. Du skal ha en myk og elastisk deig. Sett til heving i 1 time, eller til dobbel størrelse.

2.

Gjør klart fyllet ved å blande sammen sukker og sitronskall.

3.

Når deigen er ferdig hevet heller du den ut på en lett melet underlag. Kjevle ut til en rektangel på 25x40 cm. Smør utover mykt smør. Strø så sitronsukkeret over. Rull sammen til en lang pølse. Del i 12 like store deler. Sett i en smurt ildfast form. Etterhev i 20 - 30 minutter eller hev dem i kjøleskapet over natten dersom du lager de i forveien.

4.

Stek på 175 grader i 20 - 30 minutter.

5.

For å lage ostekremen pisker du smøret til det blir lyst og luftig. Pisk så inn ostekremen, melis og sitronskall. Smør ostekremen over de varme bollene.

6.

Sitronsnurrer

Sitron + gjærbakst =💛
Disse bollene er luftige, søte og syrlige. De kan også lages en dag i forveien. Gjør alt frem til steg 4. De kaldheves i kjøleskapet frem til de skal stekes. Ta ut av kjøleskapet 30 min før de skal stekes.

#Enkel #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

1 t 30 min

Passiv

2 t

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

2.5 teskje Tørrgjær

180 g Helmelk, lunken

2 spiseskje Honning

450 g Hvetemel

0.5 teskje Kardemomme

3 stk Egg

110 g Smør, smeltet

1 spiseskje Sitronskall, revet

85 g Smør, mykt

150 g Sukker

2 spiseskje Sitronskall, revet

60 g Meierismør, romtemperert

220 g Kremost, romtemperert

130 g Melis

1 teskje Sitronskall, revet

6 posjoner

bottom of page