top of page
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 160 grader.
1.
Hakk sjokoladen i ønsker størrelse. Legg til side.
2.
Smelt 75 gram av smøret i en liten kjele på medium/lav varme. Smøret skal brunes, det tar ca. 6 - 10 minutter. Det er viktig at du rører ofte slik at det ikke brenner seg. Smøret skal få en nøttebrun farge. Når smøret er brunet har du det over i en bakebolle. Avkjøl i 10 minutter.
3.
Tilsett det kalde smøret i det brune smøret. Rør sammen til du får en glatt blanding. Pisk så inn sukker, brunt sukker og vaniljeekstrakt til blandingen lysner. Det tar ca. 5 minutter.
4.
Rør inn egget til det er godt blandet sammen. Fordel så deigen i 2 boller. I den ene bollen rører du inn 110 gram hvetemel og 1/4 ts bakepulver. Vend inn melke- og kokesjokolade. Sett til siden.
5.
I den andre bollen rører du inn 75 gram hvetemel, 25 gram bakekakao, 2 ts espressopulver og 1/4 ts bakepulver. Vend inn hvit sjokolade.
6.
For å få en «swirl» effekt er det enklest å bruke en is/muffinsskje. Da blander du den lyse og mørke deigen vekselvis på skjeen til den er full. Press deigen inn i skjeen slik at de blander seg sammen. Fordel utover en bakebrett med bakepapir. Jeg pleier å ha 6 cookies per brett ettersom de flyter litt utover under steking. Husk å ha gode mellomrom.
7.
Stek midt i ovnen i 10 - 12 minutter. De er ferdige når kanten har fått farge og blitt crispy og midten er myk. La kjeksene avkjøles i 20 - 30 minutter før servering. De vil være veldig myke og falle lett fra hverandre dersom de er for varme.
8.
Strø over litt havsalt dersom du liker søtt og salt sammen!
9.
Sjokolade- og kaffecookies
For deg som både er glad i sjokolade og kaffe. Disse kjeksene er sprøe i kantene og myke i midten. Utrolig gode!
#Enkel #Dessert #Snacks
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
10 min
Passiv
25 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
75 g Meierismør
75 g Meierismør, kaldt
100 g Sukker
150 g Brunt sukker
2 teskje Vaniljeekstrakt
1 stk Egg
110 g Hvetemel
0.3 teskje Bakepulver
50 g Mørk kokesjokolade
50 g Melkesjokolade
75 g Hvetemel
0.3 teskje Bakepulver
25 g Bakekakao
2 teskje Espressopulver
100 g Hvit sjokolade
5 posjoner
bottom of page