top of page

Slik gjør du

Sikt sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, bakepulver, natron og salt. Sett til side.

1.

I en annen bolle pisker du sammen egg, melk, rømme, olje, vaniljeekstrakt og espressopulver. Pisk til du får en glatt røre. Hell de tørre ingrediensene over i de våte. Rør til det akkurat er blandet sammen.

2.

Ha røren over i en springform eller en ildfast form. Jeg brukte en liten ildfast form og en rundt form til å trykke ut kakene. Stek midt i ovnen på 175 grader i 20 - 25 minutter. Avkjøl kaken helt på en rist.

3.

For å lage smørkremen pisker du smøret lyst og luftig i 1 minutt. Tilsett melis og pisk til alt er blandet godt sammen. I en liten kopp blander du sammen vaniljeekstrakt, melk og espressopulver. Rør til espressopulveret er helt oppløst. Tilsett dette i smørkremen. Pisk til kremen er luftig.

4.

Sett sammen kaken ved å smøre krem mellom lagene. Strø over litt (myye) sjokolade😋🍫

5.

Sjokolade-espresso kake

Kaken til kaffeelskeren☕️

#Enkel #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 30 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

135 g Hvetemel

175 g Sukker

40 g Kakaopulver

0.5 teskje Bakepulver

1 teskje Natron

1 klype Salt

2 stk Egg

120 g Helmelk

120 g Rømme

110 g Olje

1 teskje Vaniljeekstrakt

1 spiseskje Espressopulver

115 g Smør, romtemperert

260 g Melis

1 spiseskje Vaniljeekstrakt

2 spiseskje Helmelk

1 teskje Espressopulver

6 posjoner

bottom of page