top of page

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 230 grader. På et stekebrett med bakepapir blander du sammen olivenolje, søtpotet, salt og pepper. Stek midt i ovnen i 10 minutter.

1.

Mens søtpoteten steker tilbereder du kyllingen. Kutt kyllingen i terninger. Bland sammen kylling, pisket egg og salt i en bolle. I en dyp skål blander du sammen kokosmasse og panko. Dypp kyllingen i kokosblandingen.

2.

Når det har gått 10 minutter tar du søtpoteten ut av ovnen. Plasser søtpoteten på den ene siden av stekebrettet. Legg kyllingen utover den andre siden av stekebrettet. Spre 2 ss olivenolje over kyllingen. Sett inn i ovnen igjen i 12 minutter.

3.

Ta kyllingen og søtpoteten ut av ovnen. Skru ned varmen 220 grader. Snu kyllingbitene og stek i 5 minutter til.

4.

Mens kyllingen steker lager du sausen. I en liten kjele blander du sammen finhakket hvitløk, chilisaus, 1 ss honning, granateplejuice, riseddik, soyasaus og revet ingefær. Kok opp på medium-høy varme. Kok i 5 minutter, til sausen har redusert litt og tykner.

5.

Ta kyllingen ut av ovnen. Hell over 2/3 av sausen. Spre 1 ss honning over søtpotetene. Sett tilbake i ovnen i 3 minutter.

6.

Server kyllingen og søtpoteten over ris, toppet med vårløk, sesamfrø, frøene fra granateple og resten av sausen.

7.

Sticky kylling med granatepleglaze

Serveres med honningmarinert søtpotet, ris og granateple.

#Middels #Hovedrett #Japansk #Glutenfri #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

30 min

Passiv

45 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

1 stykk Søtpotet

4 spiseskje Olivenolje

2 spiseskje Honning

1 stykk Egg

600 gram Kyllingfilet

3.5 dl Kokosmasse

1.5 dl Panko

1 dl Sursøt saus

1 dl Granateplejuice

3 spiseskje Soyasaus

2 spiseskje Riseddik

1 teskje Ingefær

2 fedd Hvitløk

0 0 Salt

0 0 Pepper

0 0 Ris

1 stykk Vårløk

1 stykk Granateple

4 posjoner

bottom of page