top of page

Slik gjør du

Skrap ut innmaten av 11 av pasjonsfruktene i en liten gryte. Varm opp under omrøring til du ser at steinene slipper fruktkjøttet.

1.

Sil blandingen og mål opp 1.5 dl ren pasjonsfruktjuice, uten de sorte steinene.

2.

I den samme kjelen du varmet opp fruktkjøttet blander du sammen pasjonsfruktjuice, eggeplommer og sukker. Varm opp på svak - middels lav varme. Det er viktig å ikke ha for høy varme. Blandingen skal bli tykkere. Den er ferdig når den dekker baksiden av en tresleiv.

3.

Når det har tyknet tar du gryten vekk fra platen og tilsetter den siste pasjonsfrukten (med steinene) og smøret. Rør til smøret har smeltet og du har en glatt røre. Om du ønsker en helt glatt curd uten steiner tar du bare med juicen.

4.

Avkjøl curden og ha den i en skål eller glasskrukke. Sett i kjøleskapet over natten. Det er lang holdbarhet på curden når den oppbevares i kjøleskapet.

5.

Sett ovnen på 175 grader.

6.

Bland sammen melk og sitronsaft. Sett til side.

7.

Sikt sammen hvetemel og bakepulver.

8.

I en stor bakebolle pisker du smøret til det blir kremete og glatt. Tilsett sukkeret og pisk i 3 - 4 minutter. Tilsett deretter vaniljeekstrakt og ett og ett egg. Skrap kantene mellom hvert egg.

9.

I 3 omganger tilsetter du melk og mel vekselvis. Bare rør til alt akkurat er blandet sammen. Hvis du rører for mye kan du risikere at kaken blir tørr og «hard».

10.

Fordel røren i 3 smørte springformer (20 cm). Stek i 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt.

11.

Når kaken er kjølt ned setter du sammen kaken. Mellom hvert lag har jeg pasjonsfruktcurd og smørkrem i kantene. Deretter dekker jeg resten av kaken med smørkrem. Oppskrift på smørkrem har jeg lengre ned på profilen😋

12.

Vaniljekake med pasjonsfruktcurd

Verdens beste vaniljekake!

#Middels #Glutenfri #Egg #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

12 t

Passiv

13 t

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

12 stk Pasjonsfrukt

4 stk Eggeplommer

150 g Sukker

100 g Smør

280 g Hvetemel

2 teskje Bakepulver

333 g Sukker

170 g Smør, romtemperert

3 stk Egg

1 spiseskje Vaniljeekstrakt

230 g Helmelk

1 spiseskje Sitronsaft

4 posjoner

bottom of page