top of page
Slik gjør du
Deig
Trinn 1
Bland sammen Flytende Melange Original med lunken melk og vann (ca. 25 grader).
1.
Trinn 2
Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Hell over melkeblandingen og elt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca. 10 minutter.
2.
Trinn 3
Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 40 minutter.
3.
Fyll
Trinn 1
Tørk kjøttdeigen med tørkepapir. Hvis overflaten på kjøttdeigen er tørr er det enklere å få brunet, gyllen kjøttdeig.
4.
Trinn 2
Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når Melangen har fått nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Er ikke stekepannen varm nok, vil kjøttdeigen begynne å koke i stedet for å bli brunet.
5.
Trinn 3
Stek halvparten av karbonadedeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Ha over i en bolle og gjenta prosessen med resten av kjøttet.
6.
Trinn 4
Senk temperaturen og ha alt kjøttet tilbake i pannen. Tilsett løk, hvitløk og tacokrydder. Rør om og la alt steke forsiktig i 5 minutter.
7.
Trinn 5
Tilsett hakkede tomater. Rør om og la det småkoke uten lokk i 10 minutter. Smak til med mer tacokrydder og salt etter smak.
8.
Utbaking og montering
Trinn 1
Del deigen i 8 like store emner og form til boller. Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett og press ned med håndbaken.
9.
Trinn 2
Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
10.
Trinn 3
Forvarm ovnen til 215 grader, over- og undervarme.
11.
Trinn 4
Bruk en knyttneve og press forsiktig ned midten på hver bolle. Fordel tacofyllet i fordypningen på bollene. Topp med paprikabiter og revet ost.
12.
Trinn 5
Stek tacobollene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til bollene er gylne og osten har smeltet.
13.
Tacoboller
Luftige tacoboller toppet med tacokjøttdeig, paprika og smeltet ost er ordentlig kosemat. Tacobollene passer perfekt i matpakka, som turmat, til lunsj, fest og lørdagskos. 1 porsjon er 2 tacoboller.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Taco #Kjøtt
Enkel
Vanskelighetsgrad
2 t
Aktiv
Passiv
2 t
Total
malinthyrhaug
Se profil i appen
Ingredienser
100 g Flytende smør
3 dl Melk
0.5 dl Vann
600 g Hvetemel
1 spiseskje Tørrgjær
1 teskje Salt
400 g Hakkede tomater
4 posjoner
bottom of page