top of page

Slik gjør du

Deig
Trinn 1

Bland sammen Flytende Melange Original med lunken melk og vann (ca. 25 grader).

1.

Trinn 2

Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Hell over melkeblandingen og elt med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i ca. 10 minutter.

2.

Trinn 3
Dekk bakebollen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i ca. 40 minutter.

3.

Fyll
Trinn 1

Tørk kjøttdeigen med tørkepapir. Hvis overflaten på kjøttdeigen er tørr er det enklere å få brunet, gyllen kjøttdeig.

4.

Trinn 2

Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når Melangen har fått nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Er ikke stekepannen varm nok, vil kjøttdeigen begynne å koke i stedet for å bli brunet.

5.

Trinn 3

Stek halvparten av karbonadedeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Ha over i en bolle og gjenta prosessen med resten av kjøttet.

6.

Trinn 4

Senk temperaturen og ha alt kjøttet tilbake i pannen. Tilsett løk, hvitløk og tacokrydder. Rør om og la alt steke forsiktig i 5 minutter.

7.

Trinn 5

Tilsett hakkede tomater. Rør om og la det småkoke uten lokk i 10 minutter. Smak til med mer tacokrydder og salt etter smak.

8.

Utbaking og montering
Trinn 1

Del deigen i 8 like store emner og form til boller. Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett og press ned med håndbaken.

9.

Trinn 2

Dekk til med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

10.

Trinn 3

Forvarm ovnen til 215 grader, over- og undervarme.

11.

Trinn 4

Bruk en knyttneve og press forsiktig ned midten på hver bolle. Fordel tacofyllet i fordypningen på bollene. Topp med paprikabiter og revet ost.

12.

Trinn 5

Stek tacobollene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til bollene er gylne og osten har smeltet.

13.

Tacoboller

Luftige tacoboller toppet med tacokjøttdeig, paprika og smeltet ost er ordentlig kosemat. Tacobollene passer perfekt i matpakka, som turmat, til lunsj, fest og lørdagskos. 1 porsjon er 2 tacoboller.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Taco #Kjøtt

Enkel

Vanskelighetsgrad

2 t

Aktiv

Passiv

2 t

Total

malinthyrhaug

malinthyrhaug

Se profil i appen

Ingredienser

100 g Flytende smør

3 dl Melk

0.5 dl Vann

600 g Hvetemel

1 spiseskje Tørrgjær

1 teskje Salt

400 g Hakkede tomater

4 posjoner

bottom of page