top of page

Slik gjør du

Skjær potetene i ønsket størrelse, helst i små firkanter som er noenlunde samme størrelse. Det er en fordel når de skal i ovnen. Da reagerer de ca likt på varmen.

1.

Legg de skjærte potetene i en stor gryte med vann. Tilsett salt i vannet. La dem småkoke i 5-10 minutter. Potetene må ikke bli overkokte. De må ha fasthet, ikke bli porøse.

2.

Sil vannet fra potetene og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Hell over rapsolje og rør forsiktig rundt i potetene slik at alle dekkes av olje. Mengdemålet jeg har oppgitt er bare ca-mål. Bruk etter behov, men etter min smak kreves minst 2 dl.

3.

Tilsett salt etter behov og rør forsiktig slik at saltet fordeles.

4.

Sett potene i ovnen på 200 grader. La potene stå i ovnen i ca 40 minutter.

5.

Rør rundt i potene ca hvert tiende minutt.

6.

Ta ut potetene etter ca 40 minutter når de har fått farge. Det kan hende de skal ha mer/mindre avhengig av ovnen din.

7.

Strø over med en urt etter potetene er tatt ut. Det er nok best med rosmarin. Her bruker jeg oregano fordi det var det jeg hadde.

8.

Servér!

9.

Ovnsstekte poteter

En simpel oppskrift, men resultatet blir alltid bra og velsmakende! 😋 Ovnsstekte poteter er tilbehør som passer bra med mye forskjellig mat, synes selv det er bra til for eksempel kylling eller lam.

#Enkel #Hovedrett #Vegan #Bærekraftig

Enkel

Vanskelighetsgrad

10 min

Aktiv

50 min

Passiv

1 t

Total

Martin og mat

Martin og mat

Se profil i appen

Ingredienser

2 kilo Poteter

2 dl Rapsolje

0 0 Salt

0 0 Rosmarin

6 posjoner

bottom of page