top of page

Slik gjør du

Skjær potetene i omtrent like store stykker og kok dem på høy varme til de er ganske myke (15 minutter). Ha gjerne litt salt i vannet.

1.

Finhakk ingefær og pastinakk. Stek dem på middels varme i 5-10 min. Det må ikke bli brunt.

2.

Sil potetene og mos dem.

3.

Tilsett smør og rør rundt. Fortsett til mosen blir jevn uten klumper.

4.

Tilsett melk og rør rundt til mosen blir luftig og kremete uten klumper.

5.

Tilsett ingefær og pastinakk. Rør rundt.

6.

Tilsett salt og pepper etter behov.

7.

Rør rundt slik at alt blander seg.

8.

Hakk persillen.

9.

Hell potetmosen i en skål og dryss med persille.

10.

Potetmos

En enkel potetmos. Den er god som tilbehør til både kjøtt og fisk.

#Enkel #Hovedrett #Glutenfri #Grønnsaksrett #Siderett #Fransk

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

15 min

Passiv

35 min

Total

Martin og mat

Martin og mat

Se profil i appen

Ingredienser

1 kilo Poteter

300 g Smør

2 dl Helmelk

30 g Ingefær

1 stk Pastinakk

0 0 Persille

6 posjoner

bottom of page