top of page
Slik gjør du
Lag gresskarpurÊ ved ü fjerne skallet og skjÌre et gresskar i grove biter. Legg bitene pü et stekebrett og bak de i ovnen pü 180 grader i 40 minutter eller til de er møre. Mos bitene med en blender eller stavmikser til en glatt purÊ.
1.
Lag paibunnen ved ü mikse mel, smør og vann med en hündmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt vann til deigen mens du mikser, til den begynner ü bli fast. Nür deigen er fast, pakker du den inn i plastfolie og lar den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
2.
Kjevle deigen eller trykk den utover i en paiform, før du lager jevne hull med en gaffel i paibunnen. Forstek paibunnen i ti minutter pü 200 grader.
3.
Mens paibunnen stür i ovnen kan du lage fyllet. Visp sammen sukker, egg, smeltet smør og gresskarpurÊ. Tilsett sü kondensert melk, før du rører inn alle de tørre ingrediensene.
4.
Hell røren over paibunnen, og stek paien midt i ovnen pü 180 grader i 30-40 minutter til fyllet har stivnet.
5.
Glutenfri gresskarpai đ
Gresskarpai er en perfekt dessert til høsten. Serveres gjerne med vaniljeis eller pisket krem.
(Denne er laget med glutenfritt mel men dersom du bruker vanlig mel bør du justere ingrediensene til paibunnen til 200 g hvetemel, 150 g smør og 2 ss vann.)
#Enkel #Dessert #Egg #Melk #Grønnsaker #Kake #Høst
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
1 t 30 min
Passiv
2 t 15 min
Total
Martine
Se profil i appen
Ingredienser
4 dl Lys glutenfri melblanding
125 g Smør
7-8 spiseskje Vann
2 dl Sukker
100 g Smeltet smør
1 dl Lys glutenfri melblanding
1 teskje Bakepulver
1 teskje Malt allehĂĽnde
0.5 teskje Malt ingefĂŚr
0.5 teskje Malt muskatnøtt
2 teskje Vaniljesukker
1 boks Kondensert melk
10 posjoner
bottom of page