top of page

Slik gjør du

Lag gresskarpuré ved å fjerne skallet og skjære et gresskar i grove biter. Legg bitene på et stekebrett og bak de i ovnen på 180 grader i 40 minutter eller til de er møre. Mos bitene med en blender eller stavmikser til en glatt puré.

1.

Lag paibunnen ved å mikse mel, smør og vann med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt vann til deigen mens du mikser, til den begynner å bli fast. Når deigen er fast, pakker du den inn i plastfolie og lar den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

2.

Kjevle deigen eller trykk den utover i en paiform, før du lager jevne hull med en gaffel i paibunnen. Forstek paibunnen i ti minutter på 200 grader.

3.

Mens paibunnen står i ovnen kan du lage fyllet. Visp sammen sukker, egg, smeltet smør og gresskarpuré. Tilsett så kondensert melk, før du rører inn alle de tørre ingrediensene.

4.

Hell røren over paibunnen, og stek paien midt i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter til fyllet har stivnet.

5.

Glutenfri gresskarpai 🍂

Gresskarpai er en perfekt dessert til høsten. Serveres gjerne med vaniljeis eller pisket krem.

(Denne er laget med glutenfritt mel men dersom du bruker vanlig mel bør du justere ingrediensene til paibunnen til 200 g hvetemel, 150 g smør og 2 ss vann.)

#Enkel #Dessert #Egg #Melk #Grønnsaker #Kake #Høst

Enkel

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

1 t 30 min

Passiv

2 t 15 min

Total

Martine

Martine

Se profil i appen

Ingredienser

4 dl Lys glutenfri melblanding

125 g Smør

7-8 spiseskje Vann

2 dl Sukker

100 g Smeltet smør

1 dl Lys glutenfri melblanding

1 teskje Bakepulver

1 teskje Malt allehånde

0.5 teskje Malt ingefær

0.5 teskje Malt muskatnøtt

2 teskje Vaniljesukker

1 boks Kondensert melk

10 posjoner

bottom of page