top of page

Slik gjør du

Finhakk løk og hvitløk, og surr det på middels varme i en dyp stekepanne sammen med smør.

1.

Tilsett makaroni i den dype stekepannen. Spe inn kyllingbuljong gradvis mens du rører jevnlig. La makaronien koke til den er al dente.

2.

Like før all vesken har kokt inn, tilsetter du ca 250 gram av osten og rører den godt inn.

3.

Tilsett så matfløten slik at du får en fyldig konsistens.

4.

Smak til med salt, pepper og paprikakrydder, eller evt. annet krydder etter ønske.

5.

Ha alt i en ildfast form og topp den med resten av osten og dryss litt persille over. Stek i ovnen på 200 grader i 15 minutter. De siste fem minuttene kan du eventuelt bruke varmluft for å gjøre osten på toppen ekstra gyllen og sprø.

6.

Mac and cheese

Smakfull mac and cheese som kan spises alene eller som tilbehør til kjøtt. Bruk den osten du liker best, eller en kombinasjon av flere typer ost.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Snacks #Barnvennlig #Travel hverdag #Vegetar #Melk #Pasta #Siderett

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

15 min

Passiv

30 min

Total

Martine

Martine

Se profil i appen

Ingredienser

2 spiseskje Smør

0.5 stk Løk

1 fedd Hvitløk

400 g Makaroni

1 liter Kyllingbuljong

350 g Revet ost

1.5 dl Matfløte

0.5 teskje Salt

1 teskje Pepper

1 teskje Paprikakrydder

Persille etter smak

4 posjoner

bottom of page