top of page

Slik gjør du

Start med å brune smøret i en kjele på middels varme. Brunet smør gir en nøtteaktig og fyldig smak til cookiene. Pass på at du rører hele tiden slik at smøret ikke svir seg. Når smøret slutter å boble kan bruningen skje raskt, så her er det viktig å følge med. Ta smøret av platen og sett det til avkjøling. Du kan også sette smøret i kjøleskapet for å få fart på avkjølingen.

1.

I en bakebolle rører du sammen brunet smør, brunt sukker og vanlig sukker. Tilsett ett og ett egg mens du rører godt med en visp.

2.

Bland inn gresskarpurèen.

3.

Tilsett alle de tørre ingrediensene før du rører inn sjokoladeknapper eller hakket sjokolade.

4.

Sett deigen kaldt i minst 30 minutter slik at deigen får tid til å utvikle alle smakene og gjøre seg fastere.

5.

Bruk en iskrem-skje eller to spiseskjeer til å forme like store kuler av deigen og plasser de på et stekebrett med bakepapir.

6.

Stek cookiene midt i ovnen på 190 grader i 12-14 minutter.

7.

Avkjøl på rist før du serverer de.

8.

Pumpkin Spice Cookies 🎃

Dersom du er av typen som alltid gleder deg til Pumpkin Spice Latte sesongen, vil du garantert like disse krydrete cookiene med gresskar og sjokoladebiter. Oppskriften gir ca. 20 cookies.

(I oppskriften brukes det gresskarpurè som enten kan kjøpes eller lages fra bunn. Dersom du lager den fra bunn må det bereknes litt ekstra tid. Gresskarene skal deles i grove biter og bakes i ovnen i 40 minutter på 180 grader før de moses i en blender til en glatt purè.)

#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Kake #Høst

Enkel

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

15 min

Passiv

1 t

Total

Martine

Martine

Se profil i appen

Ingredienser

150 g Smør

100 g Sukker

150 g Brunt sukker

2 stk Egg

0.25 dl Gresskarpurè

200 g Hvetemel

2 teskje Vaniljesukker

1 teskje Natron

0.5 teskje Bakepulver

2 teskje Kanel

0.75 teskje Ingefær

0.5 teskje Muskat

0.5 teskje Nellik

100 g Sjokolade

20 posjoner

bottom of page