top of page
Slik gjør du
Hell hermetiske tomater i en gryte og la det stå på svak varme under hele matlagingen, minst i 2 timer. Husk å røre rundt løpende. Tomat tåler mye varme, men sørg for at den aldri brenner seg fast i bunnen.
1.
Hell olivenolje i en stor gryte. Vent med å ha på varme.
2.
Hakk løk. Det må finhakkes. Når du har har hakket ferdig, så hell løkene direkte ned i gryten med olivenolje...
3.
Finhakk selleri
4.
Riv gulerøtter.
5.
Etter hvert som alle grønnsakene hakkes, så legg de løpende ned i gryten med olivenolje.
6.
Finhakk hvitløk og legg i gryten
7.
Sett gryten med alle grønnsakene på svaj varme. Tilføy salt.
8.
Tilføy rødvin etter ca 20 min.
9.
Stek kjøttdeig. Legg først på når stekepannen er veldig varm. Legg aldri hele kjøttdeigen på stekepannen. Del den opp og legg den på i biter. Sørg for at kjøttet får stekeskorpe.
10.
Legg løpende kjøttdeigen over i gryten med hermetiske tomater.
11.
Tilføy tomatpurré i gryten med grønnsaker. Sørg for at tomatpurréen treffer bunnen av gryten slik at den har fått varme før den blandes sammen med grønnsakene.
12.
Hell nå tomat og kjøttdeig over i gryten med grønnsaker.
13.
Bland sammen. Sett ned varmen til svak. Ta på lokk og la den stå i minst to timer. Rør rundt av og til.
14.
Kok spaghettien.
15.
Hell litt olivenolje i pastaen etter vannet er silet fra.
16.
Spaghetti Bolognese
Den beste spaghetti-oppskriften! Både til fest og hverdag ☺️😀
#Middels #Lunsj #Hovedrett #Bærekraftig #Travel hverdag #Glutenfri
Enkel
Vanskelighetsgrad
50 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 50 min
Total
Martins_Mat
Se profil i appen
Ingredienser
6 stykk Løk
3 stykk Selleri
6 stykk Gulerøtter
4 fedd Hvitløk
1/2 flaske Rødvin
2 pakke Kjøttdeig
400 gram Spaghetti
50 gram Parmesan
2 boks Tomat
2 spiseskje Tomatpureé
3 dl Olivenolje
4 posjoner
bottom of page