top of page

Slik gjør du

Legg mandlene i et glass som rommer 1 liter. Ta oppi 1 ss salt og fyll opp med vann. La stå i romtemperatur til neste dag

1.

Neste dag: hell av vannet og tørk mandlene, enten i stekovnen med døra svakt på gløtt, eller i en dehydrator, på 40-50 grader i ca 24 timer.

2.

Kok opp 2 dl vann med 3 ss salt. Trekk vekk fra plata og ha mandlene oppi. La trekke 30 minutter.

3.

Hell av vannet og ta mandlene tilbake til tørking, denne gang ca 8 timer, 40-50 grader, eller til de kjennes tørre ut.

4.

Når mandlene er tørre, ta de over i en skål og rør inn lakrispulveret.

5.

Salte lakrismandler

Salte lakrismandler er både sunn og god snacks. Hvis du bløtlegger og tørker mandlene først, blir næringsstoffene i mandlene enda mer tilgjengelig, og de blir mer magevennlige. Dette tar litt tid, men det er verdt det når du smaker det;) Jeg bruker dehydrator. Den står uforstyrret i kjellerstua, under en brannvarsler. Dermed går tørkingen av seg selv;)

#Enkel #Snacks #Lavkarbo #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Matgladeglede

Matgladeglede

Se profil i appen

Ingredienser

200 gram Mandler

4 spiseskje Salt

2 spiseskje Lakrispulver

2 dl Vann

2 posjoner

bottom of page