top of page

Slik gjør du

Bland mel, sukker, romtemperert smør og egg til en jevn deig. Sett kaldt.

1.

Legg mandlene i en form og stek på 200 grader i 5-10 min til de er gyldne. Avkjøl.

2.

Kvern mandlene i en foodprosessor eller blender til mandelmel.

3.

Pisk eggehvitene til «marengs». Vend melis, mandelmel og vaniljesukker forsiktig inn.

4.

Ta butterdeigen ut av kjøleskapet og legg av litt deig til pynt. Kjevle ut deigen til den dekker en paiform. Hell i mandelfyllet og pynt med strimler av deig og noen mandler.

5.

Stek kaken på 180 grader i 25-30 minutter.

6.

Fyrstekake

Er du også 80 år og glad i fyrstekake?

#Middels #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk #Tradisjonell #Korn #Kake

Middels

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

30 min

Passiv

1 t

Total

Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

Ingredienser

180 g Smør

50 g Sukker

1 stk Egg

250 g Hvetemel

1 spiseskje Vaniljesukker

8 posjoner

bottom of page