top of page
Slik gjør du
Bland mel, sukker, romtemperert smør og egg til en jevn deig. Sett kaldt.
1.
Legg mandlene i en form og stek på 200 grader i 5-10 min til de er gyldne. Avkjøl.
2.
Kvern mandlene i en foodprosessor eller blender til mandelmel.
3.
Pisk eggehvitene til «marengs». Vend melis, mandelmel og vaniljesukker forsiktig inn.
4.
Ta butterdeigen ut av kjøleskapet og legg av litt deig til pynt. Kjevle ut deigen til den dekker en paiform. Hell i mandelfyllet og pynt med strimler av deig og noen mandler.
5.
Stek kaken på 180 grader i 25-30 minutter.
6.
Fyrstekake
Er du også 80 år og glad i fyrstekake?
#Middels #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk #Tradisjonell #Korn #Kake
Middels
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
30 min
Passiv
1 t
Total
Mathilde
Se profil i appen
Ingredienser
180 g Smør
50 g Sukker
1 stk Egg
250 g Hvetemel
1 spiseskje Vaniljesukker
8 posjoner
bottom of page