top of page

Slik gjør du

Visp romtemperert smør og sukker hvitt. Tilsett vaniljeekstrakt og skallet til 1 sitron.

1.

Rør inn eggene, ett av gangen.

2.

Bland det tørre i en bakebolle. Rør dette inn i smørblandingen litt og litt.

3.

Rør inn melken.

4.

Fordel røren i muffinsformer. Fyll bare halvveis opp i formen.
Sett i forvarmet stekeovn på 180 grader og stek i 18-20 min.

5.

Avkjøl på rist når de er gyldne og gjennomstekte.

6.

Ha saften fra en sitron og sukker i en kjele og rør om til alt sukkeret har løst seg opp.

7.

Rør sammen eggeplommer i en egen bolle. Tilsett den varme sitronlaken litt og litt mens du rører godt med en visp.
Hell blandingen tilbake i kjelen og gi den et lite oppkok.

8.

Tilsett smøret litt og litt mens du rører godt. Når kremen tykner heller du den over i en bolle og lar den avkjøle seg under plastfolie.

9.

Visp smør og sukker hvitt. Tilsett melk, sitronskall og sitronsaft. Hvis glasuren blir for rennende tilsetter du mer melis.

10.

Bruk en liten skje til å lage er hull på midten av muffinsene. Ta vare på deigen du fjerner.
Fyll hullene med lemon curd, og dekk til med deig som du har fjerner.

11.

Pynt muffinsene med glasur.

12.

Muffins med sitronfyll

🍋🍋🍋

#Enkel #Dessert #Snacks #Glutenfri #Egg #Melk #Kake

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Mathilde

Mathilde

Se profil i appen

Ingredienser

120 g Smør

200 g Melis

2 spiseskje Melk

0.5 stk Sitronsaft

0.5 stk Sitronskall

3 stk Egg

170 g Hvetemel

2 teskje Bakepulver

3 spiseskje Melk

8 posjoner

bottom of page