top of page

Slik gjør du

Lag paibunnen. Bland sammen havremel, egg og eggehvite. Spe med vann til du får en fast deig. Sett kaldt i ca. 30min.

Fordel deigen utover en paiform (ca. 24cm/d), press flat og stikk lette hull i den med en gaffel. Forstek på 200 grader i ca. 15 min.

1.

Lag ricottakremen ved å blande alle ingredisensene i en skål og rør godt.

2.

Vask alle grønnsakene og skjær de i lange strimler på langs. Bruk gjerne en mandolin, evt. potetskreller eller osthøvel. Desto tynnere strimler, desto kortere steketid. Jeg liker mine best i ca. 0,4 cm tykke skiver.

3.

Bland sammen olje, sitronsaft, rosmarin og honning til en lett «topping».

4.

Tid for å sette det hele sammen.

Ta den forstekte paideigen ut av ovnen. Fordel ricottakremen godt utover hele bunnen. Deretter danderer du de strimlede grønnsakene i sirkler ved å stikke de ned i ricottakremen. Begynn ytterst og arbeid deg innover. Til slutt pensler du over olivenolje- og- sitronblandingen.
Stek på 220 grader i ca. 15 min, eller til grønnsakene har fått et lett gyllenbrun farge på toppene.

Like god kald som varm - så her er det bare å nyte!

5.

Høstpai

Høsten oppsummert i en pai! Denne er både smakfull og lekker å se på. Perfekt både til hverdag og fest.

#Middels #Lunsj #Hovedrett #Egg #Grønnsaksrett #Korn #Grønnsaker #Høst

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

1 t

Passiv

2 t

Total

matogglede

matogglede

Se profil i appen

Ingredienser

250 g Havremel

1 stk Egg

1 stk Eggehvite

Vann etter smak

1 stk Squash

2 stk Gulrot

1 stk Pastinakk

1 stk Søtpotet (hvit/gul)

250 g Ricotta

1 bunt Persille

2 fedd Hvitløk

2 teskje Sitron (skall, revet)

1 klype Chiliflak

2 spiseskje Olivenolje

0.5 stk Sitronsaft

1 teskje Rosmarin, tørket

1 teskje Akasiehonning

4 posjoner

bottom of page