top of page

Slik gjør du

Sett stekovnen på 220 grader varmluft. Del poteten i to på langs, pensle lett med olivelolje. Hell litt olje over hvitløken. Stek alt i ovnen til poteten er mør og innmaten lett løsner fra skallet.

1.

Skjær vårløk i tynne skiver. Ha litt olje i en kjele og surr vårløken lett. Tilsett vann og buljong. Kok opp og la det putre i ca. 5 min.

2.

Bland ut maizenna i halvoarten av melka før du heller det over i kjelen til suppa. Tilsett resten av melka og kok opp. Finhakk dill og rør inn. Da suppa har tyknet lett senker du varmen på plata og smaker til med pepper og sitronsaft. Kutt fisken i terninger og fordel den rundt i suppa. La det hele trekke i ca. 10 min på svak varme, slik at fiske blir mør og god.

3.

Skyll de lange bønnene og kutt av endene. Varm en stekepanne med litt olivenolje. Fres bønnene i oljen og krydre med maldonsalt og pepper. Press bønnene ned mot bunnen i panna slik at de før litt stekeskorpe. De er ferdige da de er myke, lett bevegelige og møre.

4.

Klem søtpoteten ut av skallet og finhakk den møre hvitløken. Mos poteten lett og bland med hvitløken.

5.

Anrett retten på følgende måte:
Start med søtpotetmosen, legg denne i midten av skåla. Snirkle de lange bønnene i sirkler og legg de oppa og rundt søtpotetmosen. Øs suppa med fiskebitene rundt det hele. Topp med finhakket dill og finhakkede mandler.

Enjoy!

6.

Hvit fiskesuppe med søtpotet og lange bønner

Elegant, kompleks og smakfull fornøyelse, om jeg får si det selv. Morsomt å utforske på kjøkkenet, og rimelig fornøyd med resultatet denne gangen.

#Enkel #Hovedrett #Fisk #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

20 min

Passiv

50 min

Total

matogglede

matogglede

Se profil i appen

Ingredienser

1 stk Lilla søtpotet

4 fedd Hvitløk

2 stk Vårløk

2 spiseskje Olivenolje

5 dl Vann

1 stk Fiskebuljong

1.5 dl Melk

1 spiseskje Maizenna

1 bunt Dill

Pepper etter smak

Sitronsaft etter smak

300 g Torsk/ sei

8 stk Lange brekkbønner

1 klype Maldonsalt

8 stk Mandler

2 posjoner

bottom of page