top of page

Slik gjør du

Ha vann, sukker, salt og kardemomme i en kjøkkenmaskin og bland sammen.

1.

Tilsett mel og gjær. Elt i 5 min.

2.

La deigen hvile i 10 min.

3.

Elt deigen videre mens du tilsetter olje i en tynn stråle. Elt i minimum 15 min, til deigen er lunken og elastisk. Kjør gjerne en glutentest - der du skal kunne dra i deigen uten at den deler seg. Da er glutenet aktivert og deigen klar til heving.

4.

La deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.

5.

Vi går videre til vaniljekremen i mellomtiden:
Bland alle ingredisene i en kjele og kok opp under nøye omrøring. Kok til det tykner og trekk kjelen av varmen. Sett til avkjøling.

6.

Kanelfyllet:
Bland alle ingredisene i en skål og rør det godt sammen.

7.

Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til et stort rektangel. Smør kanelfyll på halvparten og brett den andre halvdelen over. Del opp i 24 like store strimler. Tvinn hver strimmel før du surrer emnet to ganger rundt fingrene og bretter enden inn under bollen. Sett til heving i 30 min.

8.

Press en liten grop i hver bolle og fyll med vaniljekrem. Sett igjen til heving i 30 min.

9.

Pensle hver bolle lett med vann og stek deretter på 200 grader i 12-15 min.

10.

Server gjerne med melisglassur på toppen om ønskelig, ellers er det ekstremt gode som de er. Nyt!

11.

Store luftige kanelknuter

Altså. Jeg tror faktisk ikke jeg har smakt bedre boller enn disse. Jeg har alltid slitt med å få bolledeigen til å heve skikkelig og jeg har aldri «bestått» glutentesten da jeg har bakt tidligere, men med denne grunnoppskriften og nøye elting har jeg endelig klart det - perfekte boller. Disse er stappfulle av deilig kanel og toppet med en sinnsykt god vaniljekrem. 100% vegansk.

#Middels #Vegetar #Plantebasert #Nordisk #Glutenfri

Middels

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

2 t 45 min

Passiv

3 t 30 min

Total

matogglede

matogglede

Se profil i appen

Ingredienser

5 dl Kaldt vann

200 gram Sukker

1 teskje Salt

1 spiseskje Kardemomme

1 kilo Siktet speltmel

25 gram Fersk gjær

1 dl Nøytral olje

2.5 dl Usøtet soyamelk

2.5 dl Havrefløte

5 spiseskje Maizena

2 teskje Vaniljesukker

100 gram Melis

1 klype Salt

1 klype Gurkemeie

50 gram Vegansk smør

25 gram Sukker

2 spiseskje Kanel

24 posjoner

bottom of page