top of page

Slik gjør du

Del 4 nakkekoteletter i to. Steik dei kjapt og hardt i smør. Eg la dei så i gryta dei skulle koke videre i. Krydre lett med salt og pepper. Kok ut kraft frå steikepanna mellom kver steiking og ha dette oppi gryta.

1.

Kutt ein stor løk, surr blank og karamelliser i 1 ss smør og 1 ss brunt sukker på medium varme. Når den er klar heller du over 1 boks med øl og lar dette redusere til halvparten samen med løken.

2.

Ha så kjøtt, kraft og innkokt løk og øl i gryta. Tilsett ein neve med tørka steinsopp, 2 ss soyasaus, 1 ss smør, safta av 1/2 lime, 2 ss hagetimian, salt og pepper.

Ha alt i gryta og sett inn i ovnen på 90 grader varmluft, i min to timer.

3.

Når den er ferdig og du tar av lokker er kjøttet dekka av ei karamellisert hinne. Ta den ut av ovnen, rør litt og tilsatte 1/2 boks fløyte. La det syde i 10 min.

4.

No kan du lage deg ei parmesanstappe. Kok 6-8 poteter i biter. Knus potetene fint og tilfør 1/2-1 boks fløyte, 100 gr smør og ein stor neve med revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

5.

Hurtigsylta agurk smaker friskt, knasende og supergodt som tilbehør.

Hurtigsylta agurk; strimle med ostehøvel 1 agurk på langs. Kok opp ein lake av 0,5 dl eplesidereddik , 1 dl sukker og 1 1/2 dl vatn.
Avkjøl og legg strimler av agurk oppi. Sett i kjøl i min 20 min.

Kos deg med ein nydeleg middag!

6.

Ølkokt nakkekotelett

Dette kjøttet som er kokt lenge i gryte, gjer seg nesten sjølv. Superdigg måte å servere nakkekoteletter på. Som tilbehør vert det servert silkemjuk parmesanstappe og hurtigsylta agurk.

#Middels #Hovedrett

Enkel

Vanskelighetsgrad

25 min

Aktiv

3 t

Passiv

3 t 25 min

Total

Matpaafat_monika

Matpaafat_monika

Se profil i appen

Ingredienser

4 stykk Nakkekoteletter

200 gram Smør

1 boks Øl

1 stykk Løk

2 spiseskje Brunt sukker

1 dl Steinsopp

2 spiseskje Soyasaus

1/2 stykk Lime

2 spiseskje Hagetimian

1 klype Salt

1 klype Pepper

8 stykk Potet

1 stykk Fløyte

1 dl Parmesan

1/5 dl Eplesidereddik

1 dl Sukker

1 stykk Agurk

4 posjoner

bottom of page