top of page
Slik gjør du
Bløtlegg kikertene dagen før, kok opp og la dei småkoke i 25 min.
Sil av, ta vare på kokevatnet
1.
Ha lik mengde Tahin og nykokte kikerter i food prosessor sammen med dei andre ingrediensene. Spe med kokevatn. Kjør i 5 min, smak og evt juster, og kjør i nye 5 min.
Spe med kokevatn til litt laus masse då dette vil sette seg når det kjøles ned.
2.
Server i skål. Dypp ei ss skje i god olje å hold den ved kanten mens du snur skåla. Slik får du ein fin kant til å ha i olivenolje.
Dryss på sumak, bladpersille og spicy kikerter.
3.
Hummus
Silkemjuk Hummus. Med denne oppskrifta får du ein utruleg god silkemjuk hummus som smaker som ei reis innom Midøstens beste kjøkken.
#Enkel #Frokost #Lunsj #Hovedrett #Snacks #Vektreduksjon #Vegetar #Plantebasert #Bærekraftig #Tyrkisk
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
10 min
Passiv
25 min
Total
Matpaafat_monika
Se profil i appen
Ingredienser
350 gram Tahin
350 gram Kikerter
1 fedd Kvitløk
3 spiseskje Sitron
4 spiseskje Spisskummin
1/4 teskje Salt
0.5 teskje Grovkverna pepper
0 0 Sumak
0 0 Bladpersille
0 0 Olivenolje
1 posjoner
bottom of page