top of page
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2F28811129-4509-4b32-a588-e248f2b71434-1625750948792.jpg?alt=media)
Slik gjør du
Boller; Kok opp 1 liter melk, 300 gr smør og 290 gr melis i ei panne. Kjøl ned til fingervarm.
1.
Sikt 1 1/2 kg mjøl i bakebolla og tilsett ein pakke tørrgjær. Ha så veska oppi og la kjøkkenmaskinen gå i ti min. Ha så i eit egg og la maskinen gå 5 min til.
2.
Elt ut bollene med det samme og la dei heve i min 1 time.
3.
Lag så ei grop i kver bolle, nesten igjennom slik at du får plass til mykje vaniljekren og bær.
Steik på varmluft, 230 grader i 9-11 min
4.
Server med ferske bær og melisdryss.
5.
Vaniljeboller med bær
Desse bollene er så utruleg gode ✨ Med vaniljekrem og bær er dei absolutt uimotståelige!
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
25 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 25 min
Total
![Matpaafat_monika](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2F86f64dfb-061b-42da-bfb3-c760bee5bb80-1625062012431.jpg?alt=media)
Matpaafat_monika
Se profil i appen
Ingredienser
1 liter Melk
300 gram Smør
290 gram Melis
1.5 kilo Kveitemjøl
1 stykk Tørrgjær
1 stykk Egg
1 posjoner
bottom of page