top of page

Slik gjør du

Smelt smør

1.

Ha to pakker ballerinakjeks I en blender til kjeksene blir finmalt. Ha i smeltet smør og 20 gram sukker.

2.

Kle en kakeform med bakepapir. Ha ballerinakjeks mixen i bunnen på en springform. (26 cm)

3.

Sett i kjøleskap i minst 20 minutter

4.

Pisk egg og 175 g sukker til eggedosis en bolle

5.

Pisk krem i en annen bolle og bland inn vaniljesukker og smak til med salt

6.

Ha pisket krem I eggedosisen.

7.

Finn frem en ballerinakjeks pakke og finmal halvparten. Den andre halvparten skal knuses til grove biter. Bland sammen med resten av isblandingen.

8.

Ha isblandingen i kakeformen.

9.

Finn frem den siste ballerinakjeks pakken. Sett til sides 6 kjeks. Knus resten i grove biter og ha over. De siste kjeksene setter du nedi til de former en runding.

10.

Sett den i fryseren med aluminiumsfolie over. Den er klar til servering dagen etter. Server og nyt!

11.

Ballerinakjeks iskake

Jeg er så stolt av denne oppskriften! Denne kaken smaker så godt og tar seg godt ut på kakebordet. Den har mange deilige kjeksbiter i seg og jeg personlig er spesielt glad i bunnen, og her er det mye kjeksbunn!

#Middels #Dessert #Snacks #Kake #Bursdag #17. mai #Vinter #Sommer #Vår

Middels

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

16 t

Passiv

16 t 40 min

Total

matsammen

matsammen

Se profil i appen

Ingredienser

4 stk Ballerinakjeks

175 g Smør

195 g Sukker

6 stk Eggeplomme

Salt etter smak

5 dl Kremfløte

5 spiseskje Vaniljesukker

4 posjoner

bottom of page