top of page

Slik gjør du

Ha en bakeklar surdeig
Begynn med å lage jevning av 80g hvetemel og 4 dl vann. Dette gjør at deigen blir veldig saftig og myk

1.

Pass på at jevingen et godt avkjølt før du fortsetter
Ha alle ingredienser bortsett fra smør og roosner i en kjøkkenmaskin som kan elte.
Deigen vil virke helt umulig, men det er meningen - det er pga jevingen. Den blir klissete og løs.
La kjøkkenmaskin gå i 15-20 min, tilsett så mykt smør og rosiner. Bløtlegg gjerne rosinene et par timer før baking, da vil de ikke trekke fuktighet ut av brødene dine.
La nå deigen hvile en times tid. Ta en strekk og brett i bollen, og du vil nå se at deigen har samlet seg, og blitt som en myk, skinnende pute

2.

Gjør strekk som beskrevet i forrige trinn to ganger til, med ca en time imellom.

3.

Jeg pleier å dele opp i 3 emner, og ha i hver sin hevekurv. La stå på benken i en time før de legges i kjøleskap over natta

4.

Neste dag temperer jeg julebrødene i 1-2 timer på benken, hvelver ut på bakepapir. Pensler med egg.
Skjærer er snitt, evt hjerte
Varmer ovnen til 250g
Setter inn brød - og setter ned varmen til 225g stekes i 25 min på denne temp før jeg setter ned varmen til 175g og steker videre i 30 min. Legg gjerne bakepapir på toppen av brødene hvis de blir for mørke mot slutten av steketiden

5.

Nybakt julebrød 😍

6.

Julebrød

Langhevet julebrød, med surdeig

#Middels #Frokost #Lunsj #Dessert #Snacks #Tradisjonell #Jul #Prisbevisst #Barnvennlig #Nordisk #Glutenfri #Egg #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

may_tonjes_surdeig

may_tonjes_surdeig

Se profil i appen

Ingredienser

1 kilo Hvetemel

200 g Sukker

2 stk Egg

5 dl Havremelk

1 spiseskje Kardemomme

250 g Surdeig

80 g Hvetemel

4 dl Vann

100 g Smør

250 g Rosiner

1 teskje Salt

1 posjoner

bottom of page