top of page

Slik gjør du

Bak gresskaret i ovnen, 225 grader i 15-20 min

1.

Kj√łr s√• gresskar og vann sammen i en kj√łkkenmaskin/blender.

2.

Ha resten av ingrediensene i kj√łkkenmaskinen og kj√łr i 10-15 min, til deigen er deilig og elastisk

3.

Sett s√• deigen til side, strekk den innimellom. Se gjerne min oppskrift: surdeigsbr√łd steg for steg for grundig beskrivelse.
Etter 4-5 timer, del deig i 2 leiver, stram opp, ha i ver sin hevekurv og la stå kaldt over natta

4.

Neste dag: varm ovn, helst med bakest√•l/pizzastein til 250g, i god tid f√łr du skal steke.
Legg s√• 4 snorer i m√łnster som vist p√• bildet, og legg br√łdet opp√•. Dette er enklest om br√łdet kommer rett ifra kj√łleskap

5.

Slik

6.

Knytt tr√•dene sammen p√• toppen av br√łdet - skj√¶r noen pene snitt i br√łdet (for √• unng√• at det sprekker ukontrollert)

Stek i varm ovn, 240grader i 40-50 min, gjerne med damp

7.

Surdeigsbr√łd med gresskarūüéÉ

Sunt og saftig br√łd, perfekt for h√łst

#Middels #Frokost #Lunsj #Snacks #Vektreduksjon #Trening og fitness #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Glutenfri

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

may_tonjes_surdeig

may_tonjes_surdeig

Se profil i appen

Ingredienser

200 g Bakt gresskar

200 g Surdeig

600 g Vann

900 g Hvetemel

100 g Sammalt spelt

1 spiseskje Salt

10 posjoner

bottom of page