top of page

Slik gjør du

Ha alt det tørre sammen. Smuldre/strø gjæren rett i bakebollen, men ikke på saltet.

1.

Sett i gang kjøkkenmaskinen, og tilsett KALD melk, olje og egg.

2.

Maskinen skal kjøres på lav hastighet i ca. 10 minutter. Da skal deigen begynne å samle seg.
Tilsett smøret i terninger, kjør videre på lav hastighet i ytterligere 8 minutter. Øk hastigheten de siste 2 minuttene.

3.

Dette skal gi en blank og elastisk deig, som slipper kanten godt på slutten. Trekk deigen fra hverandre. Hvis den minner om tyggegummi, er den ferdig

4.

Sett rosinene i kokende vann. Pass på at vannet dekker alle rosinene.

5.

La deigen heve under plastfolie og klede eller lokk i minst 1 time, til deigen har doblet seg.

6.

Del deigen i 25 ca. like biter. Jeg veier hver bit, da synes jeg det er lettere å få det likt.

7.

Sett dem ganske tett i ei langpanne med bakepapir.
Etterheves i 45 minutter under plastfolie og klede.

8.

Topping:
Lag toppingen ved å smelte smør og ha oppi brunt sukker, kanel, vaniljesukker og salt.

9.

Smør bollene med karamell-toppingen i stedet for egg.

10.

Strø det hvite sukkeret på toppen av karamell-toppingen.

11.

Stekes på 200°C, litt nedenfor midten, i 12-15 minutter.

12.

De ferdigstekte bollene avkjøles litt i formen, før de flyttes over på rist for avkjøling.

N Y T !

13.

Boller med karamelltopping

Myke, deilige boller med sprø karamelltopping, som har blitt en favoritt.

Nå med en forbedret oppskrift.
Bør absolutt prøves!

#Middels #Snacks #Boller

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

2 t 30 min

Passiv

2 t 45 min

Total

MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Ingredienser

1000 g Hvetemel

200 g Sukker

2 teskje Vaniljesukker

5 g Kardemomme

15 g Salt

1 pakke Gjær tørr/fersk

5 dl H-melk

0.5 dl Rapsolje

2 stk Egg

150 g Smør

100 g Rosiner

4 posjoner

bottom of page