top of page
Slik gjør du
Ha alt det tørre sammen. Smuldre/strø gjæren rett i bakebollen, men ikke på saltet.
1.
Sett i gang kjøkkenmaskinen, og tilsett KALD melk, olje og egg.
2.
Maskinen skal kjøres på lav hastighet i ca. 10 minutter. Da skal deigen begynne å samle seg.
Tilsett smøret i terninger, kjør videre på lav hastighet i ytterligere 8 minutter. Øk hastigheten de siste 2 minuttene.
3.
Dette skal gi en blank og elastisk deig, som slipper kanten godt på slutten. Trekk deigen fra hverandre. Hvis den minner om tyggegummi, er den ferdig
4.
Sett rosinene i kokende vann. Pass på at vannet dekker alle rosinene.
5.
La deigen heve under plastfolie og klede eller lokk i minst 1 time, til deigen har doblet seg.
6.
Del deigen i 25 ca. like biter. Jeg veier hver bit, da synes jeg det er lettere å få det likt.
7.
Sett dem ganske tett i ei langpanne med bakepapir.
Etterheves i 45 minutter under plastfolie og klede.
8.
Topping:
Lag toppingen ved å smelte smør og ha oppi brunt sukker, kanel, vaniljesukker og salt.
9.
Smør bollene med karamell-toppingen i stedet for egg.
10.
Strø det hvite sukkeret på toppen av karamell-toppingen.
11.
Stekes på 200°C, litt nedenfor midten, i 12-15 minutter.
12.
De ferdigstekte bollene avkjøles litt i formen, før de flyttes over på rist for avkjøling.
N Y T !
13.
Boller med karamelltopping
Myke, deilige boller med sprø karamelltopping, som har blitt en favoritt.
Nå med en forbedret oppskrift.
Bør absolutt prøves!
#Middels #Snacks #Boller
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
2 t 30 min
Passiv
2 t 45 min
Total
MidttunMat
Se profil i appen
Ingredienser
1000 g Hvetemel
200 g Sukker
2 teskje Vaniljesukker
5 g Kardemomme
15 g Salt
1 pakke Gjær tørr/fersk
5 dl H-melk
0.5 dl Rapsolje
2 stk Egg
150 g Smør
100 g Rosiner
4 posjoner
bottom of page