top of page

Slik gjør du

Sett ovnen på 200°C.

1.

Bland alle ingrediensene i en bolle, rør sammen med en eltekrok eller pr hånd til alt er blandet.

2.

Legg deigen på kjøkkenbenken med et dryss med hvetemel under. Tilsett ekstra hvetemel hvis deigen er for løs.

3.

Form deigen til en ball og dryss et tynt lag med hvetemel på toppen.

4.

Legg den på en bakeplate med bakepapir eller i en brødform.

5.

Ta litt mel på en skarp kniv og skjær et dypt kryss/riller. (Dette gjør at brødet blir bedre og jevnere stekt)

6.

Stek brødet på nederste rille på 200°C i ca. 35-40 minutter.
Avkjøles på rist.

7.

Brød på under 1 time

Natronbrød trenger verken elting, knaing eller heving.
Perfekt hvis magen er litt tander på gjær.
Dette brødet er perfekt hvis du plutselig får lyst på brød og du har syrnet melk.
Det eneste hevemidlet er natron, og det trenger noe syre for å heve.

#Enkel #Frokost #Lunsj

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

35 min

Passiv

50 min

Total

MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Ingredienser

300 g Sammalt hvete, fin

300 g Hvetemel

50 g Havregryn

1 teskje Salt

1 teskje Natron

4 dl Kulturmelk

1 dl Kokende vann

1 spiseskje Flytende honning

6 posjoner

bottom of page