top of page

Slik gjør du

Del smøret opp i terninger og press hvitløken og bland den i smøret.

1.

Ha alle ingrediensene, unntatt hvitløkssmøret, i en kjøkkenmaskin. (Dersom du bruker fersk gjær, er det bare å smuldre den rett opp i melet)

2.

Elt i ca. 10 minutter, til du har en elastisk og myk deig.
(Ta 50/50 hvetemel og Tipo-0 eller mel etter eget ønske.)

3.

Tilsett alt hvitløkssmøret og elt videre i 10 nye minutter, til smøret er jevnt fordelt i deigen og den slipper bollen.

4.

Dekk bakebollen med plastfolie og klede eller lokk. La den heve til dobbel størrelse (ca. 1 timer)
Etter at deigen er ferdig hevet, tøm den over i en bakepapirkledd stekeform (min form var 38x30 cm) og trykk den utover med hendene.

5.

Dekk deigen med plast og klede og la den etterheve i 25 minutter.

6.

Fordel olje fra fetaost/salatost utover deigen.

7.

Spre litt fetaost utover. Smuldre dem gjerne i mindre deler.

8.

Strø på flaksalt på toppen.

9.

Stekes midt i ovnen, på 225°C over/undervarme, i ca 20 minutter, til brødet har blitt gyllent.

10.

Avkjøles i formen. Ikke dekk til med klede. Etter den er noe avkjølt, legg brødet over på rist.

N Y T !

11.

Feta-Focaccia

En nydelig Feta-Focaccia.
Dette mener jeg kan bli en favoritt i sommer, perfekt til grillmat eller annen lett sommermat.

#Middels #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Vegetar

Middels

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

2 t 30 min

Passiv

2 t 45 min

Total

MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Ingredienser

100 g Smør

2 fedd Hvitløk

700 g Hvetemel/Tipo-0

1 pakke Gjær

1 teskje Bakepulver

1.5 teskje Salt

15 teskje Sukker

5 dl Vann (romtemperert)

1 dl Rapsolje-/olivenoljej

10 posjoner

bottom of page