top of page
Slik gjør du
Fremgangsmåte:
1. Ha fløte, melk, sukker og vanilje* i en kjele.
2. Melkeblandingen kokes opp under stadig omrøring. (Pass på at den ikke blir brent)
3. Pisk sammen eggene i en egen bolle.
4. Hell ca. halvparten av melkeblandingen over eggene. Pass på å røre hele tiden.
5. Tøm så eggene opp i kjelen.
6. Ha platen på under middels varme og rør godt i bunnen hele tiden i ca 2-3 minutter. (Skal ikke koke!)
7. Test om vaniljesausen er ferdige ved å ta saus på en slikkepott på høykant. Stryk fingeren over slikkepotten. Da skal sausen ikke renne over fingermerket. (Se video)
8. Sil den ferdige sausen, for å få ut både stang og andre klumper.
9. Sett i kjøleskapet. Dekk gjerne til med plastfolie.
Sausen er best når den er helt kald.
1.
Hjemmelaget vaniljesaus
Vaniljesaus er veldig aktuell nå når naturen kan tilby alle slags bær.
Hva er vel bedre enn hjemmelaget vaniljesaus sammen med f.eks rips, blåbær eller jordbær?
Det er ikke så vanskelig å lage og mye bedre enn de man kan kjøpe.
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 15 min
Total
MidttunMat
Se profil i appen
Ingredienser
3 dl Fløte
3 dl H-melk
100 gram Hvitt sukker
1 stykk Vaniljestang/1 ss vaniljepaste/2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
4 stykk Egg
6 posjoner
bottom of page