top of page

Slik gjør du

Fremgangsmåte:
1. Ha fløte, melk, sukker og vanilje* i en kjele.
2. Melkeblandingen kokes opp under stadig omrøring. (Pass på at den ikke blir brent)
3. Pisk sammen eggene i en egen bolle.
4. Hell ca. halvparten av melkeblandingen over eggene. Pass på å røre hele tiden.
5. Tøm så eggene opp i kjelen.
6. Ha platen på under middels varme og rør godt i bunnen hele tiden i ca 2-3 minutter. (Skal ikke koke!)
7. Test om vaniljesausen er ferdige ved å ta saus på en slikkepott på høykant. Stryk fingeren over slikkepotten. Da skal sausen ikke renne over fingermerket. (Se video)
8. Sil den ferdige sausen, for å få ut både stang og andre klumper.
9. Sett i kjøleskapet. Dekk gjerne til med plastfolie.

Sausen er best når den er helt kald.

1.

Hjemmelaget vaniljesaus

Vaniljesaus er veldig aktuell nå når naturen kan tilby alle slags bær.

Hva er vel bedre enn hjemmelaget vaniljesaus sammen med f.eks rips, blåbær eller jordbær?
Det er ikke så vanskelig å lage og mye bedre enn de man kan kjøpe.

#Enkel #Dessert

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 15 min

Total

MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Ingredienser

3 dl Fløte

3 dl H-melk

100 gram Hvitt sukker

1 stykk Vaniljestang/1 ss vaniljepaste/2 ts vaniljesukker med ekte vanilje

4 stykk Egg

6 posjoner

bottom of page