top of page

Slik gjør du

Smør og sukker røres i ca 10 minutter med K-visp på medium hastighet, til det blir luftig og kremaktig.

1.

Bland så inn sirup (og evt vaniljeekstrakt).

2.

Bland det tørre (hvetemel, natron, evt. vaniljesukker og salt) og tilsett til deigen.

3.

Deigen samles sammen og legges i plast i kjøleskapet i omtrent 1 times, slik at det blir hardere.

4.

Sett ovnen på 175° C, over og undervarme.

5.

Del deigen i 4 like deler og rull ut som pølser. Trykk de deretter litt flate.

Legg på 2 stekeplater med bakepapir, med god avstand, da de flyter helt ut.

6.

Stek første plate på 175° C i ca 10-15 minutter. Da skal de begynne å flyte utover og bli litt gyllen og flate i kantene. De skal tas ut før halvparten av «pølsen» har flatet ut, hvis dere ikke foretrekker veldig sprø og godt stekte kaker.

7.

Skjæres på skrå, så brede som du vil ha kjeksene, med en pizzakutter eller en skarp kniv rett etter at de kommer ut fra ovnen. La de avkjøles på stekebrettet.

8.

Stek andre plate og gjenta prosessen.

9.

Legges i en tett kakeboks etter de har blitt helt kalde.

Disse er det veldig kort holdbarhet på… Plutselig er de borte.
Men siden de er så enkle å lage, er det bare å lage en ny runde.

N Y T !

10.

Kolakaker

Kolakaker er uten tvil husets favoritt-julebakst.

Det har ikke så mye med Coca Cola og gjøre (noe jeg trodde da jeg var barn), men karamell, som er «kola» på svensk. Og disse myke, sprø og søte kjeksene gir virkelig de beste følelser, akkurat som karameller gjør.

I tillegg er denne oppskriften eggefri og kan lett gjøres om både til laktosefri og vegansk ved å bytte ut smøret.

#Enkel #Snacks #Barnvennlig #Familie #Vegetar #Vegan #Jul #Vinter

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

30 min

Passiv

50 min

Total

MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Ingredienser

200 g Meierismør

100 g Sukker (1/2-parten brunt og hvitt)

1 spiseskje Sirup

2 teskje Vaniljesukker

200 g Hvetemel

2 teskje Natron

2 klype Flaksalt

6 posjoner

bottom of page