top of page

Slik gjør du

Ta bakepapir i bunnen på ei 22 cm form, IKKE smør eller ha papir på kantene.

1.

Kjøres i mixmaster eller kjøkkenmaskin på medium hastighet i 5 minutter og deretter på høy hastighet i 10 minutter til. Da skal røren være tykk, lysegul og nesten være som majones i konsistensen. (Dette er veldig viktig å gjøre, da bunnen ikke innholder bakepulver!)

2.

Blandes og siktes gjennom en sil.

3.

Ta melblandingen oppi eggedosisen i 2 omganger, og rør veldig forsiktig med en slikkepott. Pass på at det meste av melet er borte, før resten tilsettes. Rør så ut resten av melet.

4.

Stekes på 165°C midt i ovnen i 30-35 minutter. Sjekk bunnen på slutten av steketiden med en pinne. (Hvis den blir for lite stekt, er det fare for at den klapper sammen på midten.)

5.

Sett forma opp-ned på et bakepapir, som er strødd med et lett strø med sukker. La den stå sånn til bunnen er helt avkjølt, for å holde fuktigheten inn i sukkerbrødet.

6.

Sukkerbunn til f.eks bløtkake

Sukkerbunn er helt overkommelig å bake.
Med nesten bare 4 ingredienser, de fleste har tilgjengelig.
Følg oppskriften, og du vil garantert lykkes.

#Enkel #Dessert #Kake #Jul #Påske #Bursdag #17. mai

Enkel

Vanskelighetsgrad

25 min

Aktiv

1 t

Passiv

1 t 25 min

Total

MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Ingredienser

6 stk Romteprerte gg

150 g Sukker

- ca Sitronskall fra 1 sitron

150 g Hvetemel

2 teskje Vaniljesukker

1 klype Flaksalt

8 posjoner

bottom of page