top of page

Slik gjør du

1. Ha alle tørre ingredienser i en kjøkkenmaskin med deigkrok. Bland det tørre lett sammen.
2. Rør ut honningen i det kokende vannet og tilsett i det tørre, sammen med melken og oljen.
3. Kjør maskinen i 10 minutter.
4. Del opp smøret i terninger og tilsett dette. Elt videre i 10 nye minutter, til alt smøret er jevnt fordelt i deigen, og deigen er smidig og elastisk. (Det gjør ikke noe om deigen føles litt løs)
5. Dekk bollen med plast og klede eller lokk.
6. Settes i kjøleskapet.
7. Ta frem bakebollen ca 1 time på forhånd og la den stå på benken.

1.

8. Tøm deigen over på en bakepapirkledd langpanne og trykk den utover med hendene. Pensle toppen med olje.
9. Dekk med plastfolie/plastpose og klede og la deigen etterheve i 1 time.

2.

10. Spre utover osten og strø på litt flaksalt oppå osten.

3.

11. Stekes midt i ovnen på 225°C over/undervarme i ca 20 minutter, til ostebriksene er gyllen og sprø.
12. Avkjøles i langpannen. IKKE dekk til med klede.

4.

Sunnere osteloff-biter

Jeg har tidligere laget osteloff/ostebriks, som har slått skikkelig an.

Denne versjonen er litt grovere og uten sukker.
Melsortene kan du fint bytte til andre sorter.

I tillegg har jeg redusert gjæren, slik at deigen kan langtidsheve i kjøleskapet, til du trenger den.
Her kan den faktisk stå i flere dager!

Disse kan spises som de er, eller med pålegg.
Perfekt både til frokost, lunsj eller kvelds.

N Y T !

#Enkel #Frokost #Lunsj #Kveldsmat #Korn #Brød

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

Passiv

20 min

Total

MidttunMat

MidttunMat

Se profil i appen

Ingredienser

2 spiseskje Honning

1 dl Kokende vann

5.5 dl Melk

0.5 dl Rapsolje/olivenolje

50 g Havregryn

50 g Sesamfrø

0.5 teskje Tørrgjær

1 teskje Bakepulver

15 g Salt

8 posjoner

bottom of page