top of page
Slik gjør du
Løs opp gjæren i litt av det lunkne vannet (vannet skal være fingervarmt). Tilsett sukker, flytende honning og salt. La blandingen stå og gjære i 5-10 minutter. Bland så i resten av vannet og rør deretter i hvetemelet. Det skal blir en løs og klissete deig (du trenger ikke å elte den, bare røre den godt sammen i bakebollen). La deigen heve i 30 minutter.
1.
Kutt i små biter hvitløk og jallapenos. Bland det sammen med olivenolje og pesto.
2.
Kle en stor langpanne (ca 30x40 cm) med bakepapir.
Ha deretter deigen over i langpannen,press deigen utover i langpannen med fingrene. Når deigen er jevnt fordelt utover i langpannen, lager du masse groper i deigen med fingrene. Press godt ned slik at gropene blir dype.
Strø salt over deigen, hell oljeblandingen over fordel over resten av de hakkede, jalapenos,hvitløk, pesto og fetaostbitene
3.
Stek focacciabrødet midt i ovnen ved 200°C i ca 25 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt
4.
Foccacia 🍞
Er du en som liker sterk mat? Da er denne oppskriften perfekt til deg. Veldig myk og god brød, perfekt som tilbehør til tapas eller grillmat. 🍞🌶
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 15 min
Total
Mimoza
Se profil i appen
Ingredienser
50 g Gjær (blå type)
9 dl Vann lunket
1 spiseskje Sukker
2 spiseskje Honning flytende
1 teskje Salt
1 kilo Hvetemel
2 teskje Salt
4 posjoner
bottom of page