top of page
Slik gjør du
Mål opp 75 gr eggekviter. Ver nøyaktig. Pisk på full hastighet med mikser i 2 min. Tilsett 100 gr finkornet sukker, bakesukker. Pisk videre på full hastighet i 2 -3 minutter, til det er stiv marengs. Om du vil ha i farge, tilset du det samtidig med sukkeret. Sikt sammen 100 gr melis og 100 gr mandelmel og rør inn i marengsen, men nå for hand. Eg bruker ein god slikkepott. Rør godt, det skal bli til ei røre som får glatt overfalte når du slutter å røre. Ca 1minutt. Hell røra over i ein god sprøytepose og sprøyt ut på bakepapir. Klipp/brett til bakepapiret så det passer til steikbrettet. Eg pleier å sprøyte ut 4x5 makroner på kvart brett (2 brett). 40 halve makroner, som blir til 20 makroner når du har montert dei sammen med fyll inni. Steik midt i ovnen på 150 grader i 13-15 min, skal berre tørke, ikkje bli brune. Om du bruker farge må du bruke kakefarge, ikkje konditorfarge. Fargen er uten smak, men intens, så det trengs lite til kvar porsjon. Eg tar tuppen på ein kniv, og det gjev god farge.
1.
Rør sammen romtemperert smør, ost, melis og vaniljesukker. Dette blir til en fyldig krem. Ha i en sprøytepose og sprøyt ein klatt på kvar makron. Del bringebæra i 2 og legg 1/2 bringebær på 20 makroner. Legg ein makron med krem oppå, og vips så har du ein ferdig makron. Eg synes dei er best når dei har vore i frysen 1 døgn, då blir dei seige. Dei tiner på 10 min. Lykke til!
2.
Obs! Bruk varmluft - 150 grader i ca 13-15 min
3.
Makroner
Eg bruker grunnoppskriftene til 1001makroner.no og gjer min egen lille vri på dei
#Middels #Dessert #Kake #Fransk
Enkel
Vanskelighetsgrad
2 t
Aktiv
Passiv
2 t
Total
Mona
Se profil i appen
Ingredienser
75 g Egg
92 g Malte mandler
100 g Melis
100 g Sukker
50 g Philadelfiaost
25 g Smør
1 teskje Ekte vaniljesukker
125 g Melis
10 stk Ferkse bringebær
1 posjoner
bottom of page