top of page

Slik gjør du

Finn frem, og mål opp alle ingrediensene

1.

Finn frem 8 fedd hvitløk
Riv ett av feddene
De 7 andre legger du i en skål som tåler varme, sammen med 3 ss olje
Sett denne skålen inn i kald ovn og skru på ovnen til 230 grader varmluft
Stek i 10-12 minutter

2.

Ha 4 eggeplommer over i en bolle, sammen med 1,5ts salt

3.

Pisk på høy hastighet, enten med en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
Eggeplommene skal få en lysere farge

4.

Hell forsiktig i 2 dl solsikkeolje i en tynn stråle, ikke for mye om gangen!
Rør hele tiden på høy hastighet
Konsistensen skal til slutt bli som tykk majones.

5.

Etter at du har hatt i all oljen, vil konsistensen være slik

6.

Etter 10-12 minutter i ovnen er hvitløksfeddene møre.
Ta de ut, og la de avkjøe seg før du tar de ut av skallet

7.

Finhakk hvitløksfeddene

8.

Finn frem alle ingrediensene du har målt opp, og tilsett dette i majonesen, mens du rører forsikrig

9.

Når du har tilsatt alt, vil aiolien se slik ut.
Ha den over i en skål og server den med en gang, eller la den stå i kjøleskapet i 1 time for å la smakene sette seg. Kulden gjør også at konsistensen blir tykkere

10.

Aiolien er ferdig! Du kan bruke den til masse forskjellig.
Et tips er å servere den som dipp til båtpoteter😋

11.

Hjemmelaget aioli

Aioli er en hvitløksmajones som passer som tilbehør til det meste! Aioli kan brukes både på brødskiva, som dipp eller som tilbehør til tapas eller grillmat.

#Middels #Spansk #Egg

Enkel

Vanskelighetsgrad

20 min

Aktiv

10 min

Passiv

30 min

Total

Psyktgodt

Psyktgodt

Se profil i appen

Ingredienser

4 stykk Eggeplommer

2 dl Solsikkeolje

1.5 teskje Salt

6.5 spiseskje Sitronsaft

2.5 teskje Chiliflakes

1.5 teskje Pepper

1 teskje Dijonsennep

0.5 teskje Cayennepepper

8 fedd Hvitløk

2.5 spiseskje Sukker

6 posjoner

bottom of page