top of page

Slik gjør du

Finn frem alle ingrediensene. Kutt aubergine i biter, og finhakk løk, stangselleri, gulrot og sjampinjong. Press hvitløken.

1.

Stek auberginen i rikelig med olje til den får litt brunfarge. Ikke stek alt på en gang, ha mindre porsjoner i gryta. Når auberginen er stekt, legger du den over på en tallerken og setter den til side

2.

Stek deretter gulrøttene og stangsellerien i noen minutter før du også legger dette på en tallerken

3.

Stek sjampinjongene i så lite olje som mulig og la alt vannet trekke ut av soppen før du setter den til side

4.

Stek deretter løk og soltørkede tomater i noen minutter før du tilsetter hvitløk og lar det surre litt!

5.

Ha deretter i tomatpure og miso

6.

Tilsett hvitvinen og la den redusere

7.

Ha deretter i soyasausen

8.

Ha deretter i de stekte grønnsakene og hermetiske tomater

9.

Tilsett buljong, vann og laubærblad, og kok opp. Når det koker, skrur du ned varmen slik at det kun småputrer. Ta på lokket og la det småputre i 2 timer.

10.

Sett stekeovnen på 150 grader og sett inn gryta med lokk. La den stå i ovnen i 4 timer med lokk. Etter 4 timer tar du av lokket og lar den stå i ovnen i 1-2 timer avhengig av hvor tykk du vil ha raguen

11.

Etter mange timer i oven vil mesteparten av grønnsakene ha «fallt» fra hverandre, og gryta vil se omtrent slik ut. Smak til med saften av 1 sitron, og pepper. Evt litt salt

12.

Når raguen er klar, koker du pasta som anvist på pakken. Serverer med persille og parmesan!

13.

Vegetarragu

Ragu er virkelig noe av det beste jeg kan få servert! Men som student er det ikke alltid lommeboka rekker til å kjøpe kjøtt, derfor har jeg forsøkt å lage en vegetarversjon av den klassiske retten. Spør du meg så er den minst like god🤤

#Middels #Hovedrett #Vegetar #Pasta #Gryterett #Grønnsaker

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t 30 min

Aktiv

8 t

Passiv

9 t 30 min

Total

Psyktgodt

Psyktgodt

Se profil i appen

Ingredienser

2 stk Aubergine

200 g Sjampinjong

2 stk Gulrøtter

4 stk Stangselleri

2 stk Gul løk

2 spiseskje Soltørkede tomater

8 fedd Hvitløk

3 spiseskje Tomatpure

2 spiseskje Miso

4 dl Hvitvin

3 spiseskje Mushroom soy

2 boks Hermetiske tomater

2 boks Vann

3 stk Laubærblad

Salt og pepper etter smak

1 stk Grønnsaksbuljong

1 stk Sitron

8 posjoner

bottom of page