top of page
Slik gjør du
Sett på stekeovnen på ca 220 grader helst med varm luft.
Skrell søtpotetene med en ostehøvel og kutt de i staver med forskjellige størrelser
1.
Ta en stekeplate og dekk den med bakepapir
2.
Fordel søtpotetene utover og hell sjenerøst med olivenolje over og strø på ønsket mengde salt og pepper
3.
Plasseres i ovnen i 20-30min (jo lenger det står jo sprøere utside får du)
4.
Begynn på hummus mens søtpotetene freser i ovnen
5.
Hell av laken og skyll ertene i kaldt vann, hiv de i en blender og start maskinen, men den står på gjør du klar hvitløken
6.
Skrell hvitløken og kast de i blenderen sammen med sitron, olje og vann og la dette blande seg godt, om du vil ha en tørrere hummus dropper du vann
7.
Stopp blenderen når du har ønsket konsistens og vend inn creme fraiche og olje. Hell hummus over i en annen beholder (det blir noe til overs)
8.
Når søtpotetene er ferdig kan de gjerne tørkes lett ved å strøs utover en rist (gjør ikke noe om noen detter gjennom hvis du har et papir under)
9.
Når søtpotetene er lett avkjølt kan de serveres sammen med den nydelige hummussen som snacks eller som tilbehør, nyt!
10.
Sexy fries
Søtpotet fries med hjemmelaget hummus uten tahini
#Enkel #Snacks #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Siderett
Enkel
Vanskelighetsgrad
50 min
Aktiv
25 min
Passiv
1 t 15 min
Total
SiljeBrekke
Se profil i appen
Ingredienser
2 stk Søtpotet
4 spiseskje Oliven olje
Salt etter smak
Pepper etter smak
Bakepapir etter smak
2 boks Kikerter
4 fedd Hvitløk
3 skive Sitron
Salt etter smak
0.5 dl Iskaldt vann
1 dl Creme fraiche
2 spiseskje Oliven olje
2 posjoner
bottom of page