top of page

Slik gjør du
Start med karamellsausen.
1.
Pisk sammen eggeplommer, sukker og kaffe. Kok opp og pisk til det tykner.
Ta gryten av varmen og rør inn smør og vaniljesukker.
2.
Ha sausen over på rene glass!
Fantastisk god karamellsaus til alle slags is og kaker!
3.
Ingredienser til marengsbunden:
4.
Pisk eggehvitene stive med sukker. Sikt i vaniljesauspulveret (husk det skal være til koking) og vend det i de stivpiskede hviter.
5.
Smør et stk bakepapir som passer til ovnens langpanne og bre ut marengsen. Strø over hakkede mandler, eller andre hakkede nøtter.
Bak bunnen ved 170 gr varmluft i ca 25 min.
I mellomtiden strøs et stk bakepapir med sukker.
Når bunnen er ferdig stekt tas den ut og hvelves over på det sukrede bakepapiret. Fjern bakepapiret fra bunnen og legg langpannen over.
Da avkjøkes bunnen samtidig med at den holder seg myk mens du lager fyllet.
6.
Fyll: pisk fløten til krem og bland i vaniljekremen.
Du kan lage vaniljekremen selv eller bruke ferdig som jeg gjør her.
7.
Bre kremen over marengsbunnen og legg på bærene.
Her har jeg brukt blåbær og bjørnebær.
Rull kaken sammen. Sprøyt over karamellsausen.
Velbekomme!!
8.
Frisør Inger’s Rullekake med karamellsaus
Rullekake med marengsbund, vaniljekrem, sesongens bær og pyntet med karamellsaus!!
Alltid når jeg går ut fra min frisør, har jeg fått med meg en god porsjon selvtillit og gode historier om løst og fast. Sist fikk jeg med denne fantastiske oppskriften.
#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Kake
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
30 min
Passiv
1 t 30 min
Total

Siw
Se profil i appen
Ingredienser
3 dl Fløte, krem
1 dl Vaniljekrem, til kakefyll
3 dl Sesongens bær, friske eller frosne
6 spiseskje Kaffe, sterk
150 g Smør
1 teskje Vaniljesukker
6 posjoner
bottom of page