top of page
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Skjær skorpen av loffen og del den i tern.
Legg dem i fløten.
2.
Svits det hakkede lammekjøttet hurtig, over sterk varme til det akkurat får farge
3.
Hakk løken og svits dem i smør og olje
4.
Skrell eplene, skjær dem i terninger og ha dem opp i pannen til løken. La blandingen svitses litt sammen, tilsett rosiner og karry og la blandingen snurre litt videre!
5.
Ta ca halvdelen av løkblandingen over på en tallerken.
Ha det svitsede lammekjøttet over i løk-blandingen og bland det godt. Tilsett kjøttkraften og la det koke inn.
Smak til med salt, pepper, mango chutney og sitronsaft
6.
Pisk eggene inn i loff/fløteblandingen til den blir jevn
7.
Smutt og flekk mandlene
8.
Bland ca halvdelen av mandlene i lammekjøtt/ løkblandingen.
9.
Smør en ildfast suffleform. Fyll lammekjøtt-/løk-blandingen i formen skiftevis med loff-/egge-blandingen og løk-epleblandingen. Avslutt med loff-/egge-blandingen.
10.
Strø tilsist over resten av mandlene
11.
Sett formen i ovnen på nederste rist v 180 grader varmluft i ca 45 min.
Server med en enkel crispy salat med en mild olivenolie- dressing
12.
Velbekomme!!
13.
Bobotie
En sydafrikansk ovns-rett med mange gode smaker.
Lammekjøtt, epler, rosiner, mandler, mango chutney osv.
#Middels #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Gryterett #Kjøtt
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
45 min
Passiv
1 t 30 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
800 g Hakket lammekjøtt
2 stk Løk
50 g Smør
2 spiseskje Olje
3 stk Epler, grønne
80 g Rosiner
3 spiseskje Karry
2 dl Bouilliong, av lam
3 spiseskje Sitronsaft
4 spiseskje Mango chutney
100 g Mandler
2 stk Loff skiver
3 dl Fløte
3 stk Egg
Salt, Maldon etter smak
Sort pepper, friskkvernet etter smak
4 posjoner
bottom of page