top of page

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Skjær skorpen av loffen og del den i tern.
Legg dem i fløten.

2.

Svits det hakkede lammekjøttet hurtig, over sterk varme til det akkurat får farge

3.

Hakk løken og svits dem i smør og olje

4.

Skrell eplene, skjær dem i terninger og ha dem opp i pannen til løken. La blandingen svitses litt sammen, tilsett rosiner og karry og la blandingen snurre litt videre!

5.

Ta ca halvdelen av løkblandingen over på en tallerken.
Ha det svitsede lammekjøttet over i løk-blandingen og bland det godt. Tilsett kjøttkraften og la det koke inn.
Smak til med salt, pepper, mango chutney og sitronsaft

6.

Pisk eggene inn i loff/fløteblandingen til den blir jevn

7.

Smutt og flekk mandlene

8.

Bland ca halvdelen av mandlene i lammekjøtt/ løkblandingen.

9.

Smør en ildfast suffleform. Fyll lammekjøtt-/løk-blandingen i formen skiftevis med loff-/egge-blandingen og løk-epleblandingen. Avslutt med loff-/egge-blandingen.

10.

Strø tilsist over resten av mandlene

11.

Sett formen i ovnen på nederste rist v 180 grader varmluft i ca 45 min.
Server med en enkel crispy salat med en mild olivenolie- dressing

12.

Velbekomme!!

13.

Bobotie

En sydafrikansk ovns-rett med mange gode smaker.
Lammekjøtt, epler, rosiner, mandler, mango chutney osv.

#Middels #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Melk #Gryterett #Kjøtt

Enkel

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 30 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

800 g Hakket lammekjøtt

2 stk Løk

50 g Smør

2 spiseskje Olje

3 stk Epler, grønne

80 g Rosiner

3 spiseskje Karry

2 dl Bouilliong, av lam

3 spiseskje Sitronsaft

4 spiseskje Mango chutney

100 g Mandler

2 stk Loff skiver

3 dl Fløte

3 stk Egg

Salt, Maldon etter smak

Sort pepper, friskkvernet etter smak

4 posjoner

bottom of page