top of page
Slik gjør du
Fisken må være fersk, men bør fryses minst 24 timer før bruk for å drepe alle bakterier. Skjær fisken , mens den er litt frossen, i tynne skiver og legg på et fat eller posjonstallerkener. Sett fisken overdekket på kjøl mens du lager dressing og koriandermajones
1.
Hakk rødløken veldig fint.
2.
Riv skallet av en lime og press saften av to. Visp limesaften, limeskall, sitronsaft og olivenolje. Visp det godt sammen.
3.
Koriandermajones:
4.
Hakk frisk koriander fint
5.
Bland majones hakket koriander, friskpresset limesaft i en skål og smak til med salt og pepper
6.
Ca 15- 20 min før servering pensles fisken med dressingen. Sett fisken tilbake i kjøleskapet, overdekket. Hvis fisken står for lenge blir den «kokt»
7.
Etter 15- 20 min tas fisken ut av kjøl og drysses med salt og pepper. Legg på hakket rødløk og ørretrogn
8.
Pynt til med revet frisk korianderblader og granateplekjerner. Legg en skje koriandermajonese i midten.
Velbekomme!!!
9.
Ceviche av kveite
En lett forfriskende forrett i sommervarmen.
Her kan brukes annen hvit fisk f. eks. torsk
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Forrett #Fisk #Fisk og sjømat
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
20 min
Passiv
50 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
2 stk Lime, saften
0.5 dl Olivenolje
0.5 stk Sitron
1 stk Lime, skallet
Koriander, frisk etter smak
Salt, fint etter smak
Pepper, friskkvernet etter smak
0.5 stk Rødløk
4 posjoner
bottom of page