top of page
Slik gjør du
Ingredienser:
1.
Skrell og finhakk løken.
Del chiliene og skrap ut frøene. Finhakk resten.
Gjem litt til pynt.
2.
Hakk hvitløksfeddene fint
3.
Smelt smør og olje i en gryte og brun elg-kjøttdeigen.
Brun litt av gangen.
4.
Surr løken til den blir blank. Den må ikke bli brun.
Bland i den hakkede hvitløken!
Nb: hvitløken må ikke surre med løken, da mister den smaken
5.
Ha løk og hvitløksblandingen i gryten med elgkjøttet
6.
Tilsett oregano, spisskummen, koriander, den finthakkede chili og kanelstangen. Bland alt godt!
Ha i hakkede tomater.
La retten koke ved svak varme under låkk i ca 20 min.
7.
Rett før servering: skyll de sorte bønnene under kaldt vann og ha i gryta. Smak til med salt og pepper og revet mørk sjokolade!
8.
Hakk spisskålen fint. Bland dressing av olivenolje og limesaft
Pisk rørosrømme til krem konsistens.
Fjern kanelstangen.
Server chili con carne pyntet med pisket rørosrømme, litt frisk hakket chili og spisskålsalat.
Velbekomme!!
9.
Chili con carne med sjokolade og elgkjøtt.
En lettvint og smaksrik gryterett med sjokolade.
Retten blir best hvis den kan få hvile en dag eller mere i kjøleskapet.
Perfekt til gjester!
Kan også bruke kjøttdeig.
#Enkel #Hovedrett #Kjøtt
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
20 min
Passiv
50 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
800 g Elgkjøtt, hakket
1 stk Løk
3 fedd Hvitløk
2 stk Chili
Olje etter smak
Smør etter smak
1 spiseskje Oregano, tørket
2 teskje Spisskummen,malt
2 teskje Koriander,malt
1 stk Kanelstang
1 boks Tomater, hakkede
2 boks Sorte bønner
40 g Mørk sjokolade
Salt,maldon etter smak
Pepper, friskkvernet etter smak
4 posjoner
bottom of page