top of page

Slik gjør du

Ingredienser:

1.

Skrell og finhakk løken.
Del chiliene og skrap ut frøene. Finhakk resten.
Gjem litt til pynt.

2.

Hakk hvitløksfeddene fint

3.

Smelt smør og olje i en gryte og brun elg-kjøttdeigen.
Brun litt av gangen.

4.

Surr løken til den blir blank. Den må ikke bli brun.
Bland i den hakkede hvitløken!
Nb: hvitløken må ikke surre med løken, da mister den smaken

5.

Ha løk og hvitløksblandingen i gryten med elgkjøttet

6.

Tilsett oregano, spisskummen, koriander, den finthakkede chili og kanelstangen. Bland alt godt!
Ha i hakkede tomater.
La retten koke ved svak varme under låkk i ca 20 min.

7.

Rett før servering: skyll de sorte bønnene under kaldt vann og ha i gryta. Smak til med salt og pepper og revet mørk sjokolade!

8.

Hakk spisskålen fint. Bland dressing av olivenolje og limesaft
Pisk rørosrømme til krem konsistens.
Fjern kanelstangen.
Server chili con carne pyntet med pisket rørosrømme, litt frisk hakket chili og spisskålsalat.
Velbekomme!!

9.

Chili con carne med sjokolade og elgkjøtt.

En lettvint og smaksrik gryterett med sjokolade.
Retten blir best hvis den kan få hvile en dag eller mere i kjøleskapet.
Perfekt til gjester!
Kan også bruke kjøttdeig.

#Enkel #Hovedrett #Kjøtt

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

20 min

Passiv

50 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

800 g Elgkjøtt, hakket

1 stk Løk

3 fedd Hvitløk

2 stk Chili

Olje etter smak

Smør etter smak

1 spiseskje Oregano, tørket

2 teskje Spisskummen,malt

2 teskje Koriander,malt

1 stk Kanelstang

1 boks Tomater, hakkede

2 boks Sorte bønner

40 g Mørk sjokolade

Salt,maldon etter smak

Pepper, friskkvernet etter smak

4 posjoner

bottom of page