top of page

Slik gjør du

Ingredienser!

1.

Legg bønnene i vann over natten og sil vekk vannet

2.

Lammekjøttet skjæres i firkanter og stek kjøttet ca 5 min så det får fin brun farge

3.

Finhakk gulerøtter og selleri. Svits selleri og gulerøtter.

4.

Bland bønnene i kjøttet og deretter grønsakene

5.

Bland inn krydderiene

6.

Bland inn rødvin og fond til det dekker kjøttet og la det koke i 45 min under låkk.

7.

Hakk champignonen og svits den på en tørr stekepanne. Hakk løk og hvitløk og bland det inn kjøttblandingen. La koke i 15 min. Ha evt i grønne erter
Server med Couscous og chillisaus.

8.

Chilisaus, ingredienser

9.

Smør bakepapir med olje. Legg på chiliene og hvitløksfeddene og bak i ovnen ved 200 gr til de får farge

10.

Smutt hviløksfeddene ut av skallet og bland alle ingrediensene i en gryte.
La det småkoke i ca 20 min.

11.

Hell blandingen opp i en blender og kjør til sausen er jevn

12.

Hell tilbake i gryta og la det koke til det blir kokt inn til saus konsistens.

13.

Hell på tette glass. Server til Lamme coucousen

14.

Couscous med lammekjøtt

Dette er en Nordafrikansk rett med lammekjøtt, hvite bønner og grønnsaker servert med Coucous og chilisaus.

#Enkel #Hovedrett #Gryterett #Kjøtt #Korn #Grønnsaker

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

1 t

Passiv

2 t

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

2.5 dl Eplesidereddik

2.5 dl Vann

5 spiseskje Rørsukker

6 fedd Hvitløk

5 stk Chili

1 bunt Basilikum, frisk

0.5 stk Rødløk

1 stk Lime, saft

1 spiseskje Balsamico

1 teskje Koriander, frø

2 stk Lauvbærblade

1 glass Rødvin

0.5 liter Fond, lam

250 g Bønner, hvite

2 stk Selleri

Grønne erter, frosne etter smak

4 posjoner

bottom of page