top of page
Slik gjør du
Ingredienser!
1.
Legg bønnene i vann over natten og sil vekk vannet
2.
Lammekjøttet skjæres i firkanter og stek kjøttet ca 5 min så det får fin brun farge
3.
Finhakk gulerøtter og selleri. Svits selleri og gulerøtter.
4.
Bland bønnene i kjøttet og deretter grønsakene
5.
Bland inn krydderiene
6.
Bland inn rødvin og fond til det dekker kjøttet og la det koke i 45 min under låkk.
7.
Hakk champignonen og svits den på en tørr stekepanne. Hakk løk og hvitløk og bland det inn kjøttblandingen. La koke i 15 min. Ha evt i grønne erter
Server med Couscous og chillisaus.
8.
Chilisaus, ingredienser
9.
Smør bakepapir med olje. Legg på chiliene og hvitløksfeddene og bak i ovnen ved 200 gr til de får farge
10.
Smutt hviløksfeddene ut av skallet og bland alle ingrediensene i en gryte.
La det småkoke i ca 20 min.
11.
Hell blandingen opp i en blender og kjør til sausen er jevn
12.
Hell tilbake i gryta og la det koke til det blir kokt inn til saus konsistens.
13.
Hell på tette glass. Server til Lamme coucousen
14.
Couscous med lammekjøtt
Dette er en Nordafrikansk rett med lammekjøtt, hvite bønner og grønnsaker servert med Coucous og chilisaus.
#Enkel #Hovedrett #Gryterett #Kjøtt #Korn #Grønnsaker
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
1 t
Passiv
2 t
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
2.5 dl Eplesidereddik
2.5 dl Vann
5 spiseskje Rørsukker
6 fedd Hvitløk
5 stk Chili
1 bunt Basilikum, frisk
0.5 stk Rødløk
1 stk Lime, saft
1 spiseskje Balsamico
1 teskje Koriander, frø
2 stk Lauvbærblade
1 glass Rødvin
0.5 liter Fond, lam
250 g Bønner, hvite
2 stk Selleri
Grønne erter, frosne etter smak
4 posjoner
bottom of page