top of page

Slik gjør du

Creme brulee:

1.

Sett ovnen på 140 gr varmluft.
Pisk eggeplommene med sukker til en lett eggedosis.

2.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha vanilje-stangen og -frøene i en gryte sammen med melk og fløte.
Varm opp til kokepunktet, må ikke koke.

3.

Pisk den varme fløteblandingen inn i eggedosisen. Pisk kraftig til kremen er avkjølt.

4.

Sil blandingen og hell den over i 4 porsjonsformer.

5.

Sett dem i en langpanne på nederste rille og fyll opp med varmt vann til ca halvdelen av formene.
Pass på å ikke få vann i formene.
Bak i ca 30 min.
Skal være litt bløte når du dytter på formene.

6.

Ta formene ut og la dem avkjøle. Sett dem overdekket i kjøkeskapet. De kan lages flere dager i forveien!!

7.

Bringebæris

8.

Mos bringebærene med sukker. Mengden sukker avhenger av hvor sure/søte bærene er

9.

Pisk bærene godt med sukker

10.

Sikt bærene gjennom en sikte og klem ut så mye saft som mulig.

11.

Lag vaniljeisen etter min oppskrift: Luksus sjokolade-og vanilje-is. Ha vaniljeisblandingen i en ismaskin og tilsett den avrente bringebærblandingen.
Hvis ikke du har ismaskin blandes alt godt med hånd.
Fryses i minst 4 timer.

12.

Sett ovnen på grill 240 grader.
Isen tas ut fra fryseren ca 20 min før servering.
Imens strøs demerara sukker over creme bruleen, settes inn under grillen til sukkeret er smeltet.
Pass på !!
For å få riktig fin farge på overflaten brennes forsiktig med en gassbrenner.
Pynt med frisk mynte og server isen ved siden av creme bruleen.
Velbekomme!!

13.

Creme brulee servert med bringebæris!

Creme brulee er fantastisk når den serveres med hjemmelaget bringebæris. Frisk sommer dessert!
Bringebærisen er i laget på min hjemmelagde vaniljeis. Se oppskriften: Luksus sjokolade- og vanilje-is.

#Middels #Dessert #Egg #Melk

Middels

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

3 t

Passiv

3 t 45 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

1 liter Oppskrift: min luksus vaniljeis

500 g Bringebær, friske

Sukker etter smak

70 g Sukker

1 stk Vaniljestang

4 stk Eggeplommer

4 spiseskje Demerarasukker

4 posjoner

bottom of page