top of page

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Dag 1: Bland surdeig og salt i vannet. Tilsett resten av ingrediensene. Rør det godt i kjøkkenmaskinen og la det stå i ovnen med lys på i ca 8 timer. Jeg lar det stå over natten.

2.

Dag2: Bland i resten av ingrediensene og kjør det godt i kjøkkenmasinen. La deigen heve, overdekke med et fuktig klede,i ovnen med lys på, i ca 5 timer.
Du kan også erstatte noen av frøene med Chiafrø.

3.

Pensle 3- 4 brødformer med Sesamolje og fyll deigen i. La heve i ca 2 timer.
Snitt litt i brødene og pensle dem med sesamolje.
Bakes ved 180 gr i ca 1t 30 min, nederst i ovnen ved over- og unde- varme

4.

God fornøyelse!!

5.

Dansk rugbrød

Mitt fantastiske danske rugbrød, bagt med surdeig.
Godt under lun leverpostei, sild osv.
De «knækkede rugkærner» kjøper jeg i Danmark!!

#Middels #Frokost #Lunsj

Middels

Vanskelighetsgrad

1 t 30 min

Aktiv

13 t

Passiv

14 t 30 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

300 g Surdeig

0.9 dl Vann, lunket

0.33 liter Øl, mørkt

3 spiseskje Salt, maldon

500 g Rugmel, sammalt fint

333 g Knekkede Rugkjærner

3 spiseskje Akasiehonning

0.33 liter Øl, mørkt

500 g Rugmel, samnalt grovt

330 g Linfrø

330 g Sesamfrø

125 g Solsikkekjerner

125 g Gresskarkjerner

1 spiseskje Rosmarin, frisk hakket

10 posjoner

bottom of page